Böyle gelenek mi olur? Bebekleri yüksek tapınaktan aşağı atıyorlar! Sözde sağlık ve şans için...

Böyle gelenek mi olur? Bebekleri yüksek tapınaktan aşağı atıyorlar! Sözde sağlık ve şans için...

Türkiye'de olduğu gibi dünyanın birçok ülkesinde de geçmişten gelen çeşitli gelenekler bulunuyor. Ancak bazı ülkelerin gelenekleri o kadar değişik ki duyanların ağzı açık kalıyor. İşte, öğrendiğinizde şaşkına döneceğiniz farklı gelenekler...

Dünyadaki gelenekler ülkelere göre farklılık gösteriyor Özellikle Asya bölgesinin enteresan gelenekleri duyanları oldukça şaşkına çeviriyor. İşte, öğrendiğinizde sizi hayrete düşürecek enteresan gelenekler...

ALMANYA'NIN POLTERABEND GELENEĞİ

Dilimizde bekarlığa veda olarak çevrilen bu geleneğin aslında bekarlığa veda ile bir ilgisi bulunmuyor. Bu gelenekte evlenmek isteyen çiftlerin yakınları düğün öncesi bir araya gelip yemek yiyor ve yemek sonunda bütün tabaklar kırılıyor. Ancak kırılan tabakları yine evlenecek çift topluyor. Bu gelenekteki amaç, çiftin birlikte her zorluğun üstesinden gelebileceklerini anlamasıdır.

DANİMARKA'NIN TARÇIN DÖKME GELENEĞİ

Danimarka'da 25. yaşına bekar olarak girenlerin üstüne tarçın dökülüyor.

JAPONYA'NIN SEPPUKU GELENEĞİ

Bu gelenek, kaybetmeyi kabullenemeyen Japon halkının yenilgiye uğramaktansa ölümü seçmeleri anlamındadır. Ayrıca bu gelenek günümüzde hala uygulanmaktadır. 

MEKSİKA'NIN PASTAYA KAFA İTME GELENEĞİ

Ülkede, doğum gününde pastasındaki mumları üflemek isteyen kişi tam mum üflemek için eğildiğinde arkadan bir kişi onu pastanın üzerine iter. Bu eğlenceli durum ülkede hala yapılan bir gelenektir.

ÇİN'İN AĞLAYAN GELİNLER GELENEĞİ

Çin'de gelinlerin düğün öncesindeki 1 ayı ağlayarak geçirmesi oldukça yaygındır. Bu durum gelinin aile evine bağlılığını ifade etmektedir.

 dünyadaki enteresan gelenekler

HİNDİSTAN'IN BEBEK ATMA GELENEĞİ

Hindistan'da beş yüz senedir yeni doğan bebekler yüksek bir tapınağın tepesinden aşağıda kendisini bekleyen geniş kumaşın üzerine atılır. Her sene Aralık ayında yapılan bu gelenek ile bebeklerin sağlıklı ve şanslı bir hayat yaşadıklarına inanılır.

ENDONEZYA'NIN DİŞ DOLDURMA GELENEĞİ

Bali'de kadınlar ile erkekler düğün öncesinde 2 tane diş dolgusu yaptırıp öfke, aç gözlülük, kıskançlık ve haset gibi hislerden uzak durduklarına inanırlar.

GÜNEY KORE'NİN KIRMIZI MÜREKKEP GELENEĞİ

Ülkede kırmızı mürekkep her zaman ölü kişilerin adını yazmak için kullanılmıştır. Bundan dolayı da halen ülkede birisinin adını kırmızı ile yazmak tabu durumuna gelir.

İSPANYA'NIN LA TOMATİNA GELENEĞİ

Dünyanın en büyük domates savaşı olan La Tomatina, ülkenin enteresan bir geleneğidir.

Öne Çıkanlar
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN