Bu cihazlar çalışmasada elektrik harcıyor! Fişe takılıyken bile elektrik harcayan aletler! TV, uydu alıcısı, şarj aleti, bilgisayar! 330 lira daha fazla ödemenize sebep oluyor!

Bu cihazlar çalışmasada elektrik harcıyor! Fişe takılıyken bile elektrik harcayan aletler!  TV, uydu alıcısı, şarj aleti, bilgisayar! 330 lira daha fazla ödemenize sebep oluyor!

Elektrikten tasarruf etmek için vatandaşlar sıkı araştırmalara başladı. Birçok ürünün fişe takılıyken de elektrik yaktığı gerçeği ortaya çıkmasıyla faturaların düşürülmesi için yapılması gerekenler merak konusu oldu. En çok elektrik harcayan aletler nelerdir? Hangi alet fişe takılıyken elektrik harcar? İşte detaylar…

Cihazların kapatılmasıyla beraber elektrik yaktığına da son verildiği düşünülmektedir. Fakat gerçeğin böyle olmadığı ve ürünün fişten çıkarılması gerektiği belirlendi. Ev aletleri fişteyken elektrik harcarken yılda ne kadar masraf çıkardığı da belli oldu. Fişe takılıyken bulaşık makinası, uydu cihazları, çay kahve makinası ve klima ne kadar elektrik harcar? 

BULAŞIK MAKİNASI KAÇ TL ELEKTRİK HARCIYOR? 

Fişe takılıyken elektrik harcayan aletler arasında bulaşık makinası da yer almaktadır. Kapatma düğmesine bastıktan sonra işin bitirildiği düşünülse de durum bundan ibaret değildir. Fişe takılı olan bulaşık makinası yılda 10.7 watt elektrik tüketip masrafı ise 25 kira 46 kuruş tutmaktadır. 

UYDU CİHAZI NE KADAR ELEKTRİK HARCAR? 

Televizyon bulunan evlerde otomatik olarak uydu alıcıları da yer almaktadır. Bu uydu alıcıları ise cebe zararı olan cihazlardan olurken özellikle fişe takılı olduğu her süre de elektrik yakmaktadır. Uydu alıcıları kapalıda olsa fişe takılı olduğu sürece 53 KW enerji harcar ve bu durum ise bir yılda 126 TL’ye mal olmaktadır. 

Fişe takılı ürünler elektrik harcar mı?

ÇAY KAHVE MAKİNASI KAPALIYKEN ELEKTRİK HARCAR MI? 

Mutfak araç gereçleri arasında yer alam çay ve kahve makinaları sıklıkla kullanılmaktadır. Tezgahın üstünde durup el altında yer alan bu aletler sürekli fişe takılı kaldığından elektrik harcaması da mümkündür. Bir çay kahve makinası bir yıl içerisinde fişe takılı kalmasıyla 3.8 watt elektrik harcadığı gibi bu da 9 TL fatura ödemenize neden olur. 

KLİMA KAPALIYKEN ELEKTRİK HARCAR MI?

Yazın sıklıkla tercih edilen klimalar kullanılmadığı sürelerde bile fişe takılı kaldığında enerji harcamaktadır. Bu nedenle kullanılmayan ürünlerin fişten çıkarılması tavsiye edilirken yılda bir klima kullanılmayıp fişte takılı kaldığında 3.1 watt enerji üretip 7 lira 40 kuruşa neden olur.Oyun konsolu ve sinema ses sistemi : 32 lira 83 kuruş

Şarj cihazı : 1 lira 66 kuruş

Televizyon 18 lira 32 kuruş

Klima 7 lira 40 kuruş

Ketıl, çay ve kahve makinası 9 lira

Bulaşık makinası 25 lira 46 kuruş

Çamaşır makinası 33 lira 55 kuruş

Uydu cihazı 126 lira

Bilgisayar 75 lira 20 kuruş

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN