Bu yardımlar çalışana, işverene ve öğrenciye... İşte o sosyal yardım paketleri ve şartları

Bu yardımlar çalışana, işverene ve öğrenciye... İşte o sosyal yardım paketleri ve şartları

Devlet, vatandaşın maddi koşullar doğrultusunda rahata ermesi için birçok destek programı hazırladı. Bu destekler işçiye, işverene ve öğrencileri ilgilendiriyor. İşte detaylar.

Devlet yetkilileri son zamanlarda bireylerin ekonomik açıdan rahat edebilmesi için birçok destek paketleri ve sosyal yardım paketleri hazırlamaya başlamıştır.

Devlet, gıdadan doğalgaza elektrik ödemelerinden birçok düzenleme getirmiştir. Yemekleri nakit ödemenin yılda 15,9 milyar liraya, elektrik ve doğal gazın ise altı ayda 1,2 milyar liraya mal olduğu tahmin ediliyor. Gıda yardımı, elektrik, doğalgaz ve destek paketlerin özellikleri artık öğrencilerin ilgisini çekiyor.

para

TMBB Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Torba yasası için incelemelerde bulunuldu. Nakit olarak ödenen yemek paraları, işveren tarafından verilen günlük yemek bedeli 51 TL geçmediği sürece muafiyete dahildir. Çalışan işçi 26 gün süre boyunca aylık 1.326 TL yemek ödemesinde 265 TL gelir vergisi yapılmaktadır.

15 MİLYAR BORÇTAN FERAGAT EDİLİYOR

Çalışan, takvim yılı içinde ödenen 15.912 TL'den 3.182 TL vergi muafiyeti almaktadır. Bu da gösteriyor ki 5 milyon işçiye karşılık 15,9 milyar lira vazgeçildi.

DOĞALGAZ VE ELEKTRİK

Şirketler, cari gelire ek olarak, çalışanlarına ısınma, elektrik ve doğalgaz giderlerini karşılamak için en fazla 1.000 Türk Lirası ödemek zorundadır. Bu ödemeler gelir vergisinden muaftır. İşveren, işçiye aylık 1000 TL maaş öderse, aylık 200 TL vergi alınmaz. Bu desteği bir milyon işçiye vermek, altı ayda 1,2 milyar lira vergiye mal oluyor.

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE 1 MİLYAR DESTEK

Üniversite öğrencilerine 1 milyar ödeme yapılacak. 14 bin 600 tıp fakültelerinde, 4 bin 900 diş hekimliği olmak üzere 19 bin 500 öğrenciye asgari tutar ödemesi yapılacak. Ödemenin toplam 1 milyar lira olması beklenilmekte.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN