Büro memuru nasıl olunur, maaşları kaç TL? Büro personeli olma yolları

Büro memuru nasıl olunur, maaşları kaç TL? Büro personeli olma yolları

Personel alımlarında sıklıkla tercih edilen meslek gruplarından olan büro memurlarının ne kadar maaş aldığı ve nasıl olunacağı internet üzerinden sıklıkla araştırılmaktadır. İşte, büro memuru olmak için yapılması gerekenler haberimizde yer almaktadır

Büro personeli diğer adıyla büro memurları ofis ve büro tiplerinde günlük işleyişi aksamadan işlemlerin yapmasını sağlayan kişilerdir. Ofis içi iletişim sağlayan büro memurlarının aldığı maaşlar ise merak edilmektedir. Büro personeli nedir, maaşları kaç TL? İşte detaylar...

BÜRO PERSONELİ YÜKSELEBİLİR Mİ?

Her alanda olduğu gibi büro personellerinin de kamu ya özel sektör fark etmeden yükselme şansı vardır. Büro personelleri kademe atlayarak şef ve dengi kadrolara atanabilirler. Kadronun yükselmesi üzerine doğru orantılı olarak maaşta artış gösterir.

büro personeli nedir?

BÜRO MEMUR OLMA YOLLARI

Kamu da ve özel sektör üzerinde en fazla mesai yapan görevlerden olan büro memurları ya da sekreterlik bölümü üzerinden mezun olunması gerekmektedir. Fakat farklı bölümler üzerinden de çeşitli zamanlarda büro memuru alımları gerçekleşmektedir. Kamuda çalışmak isteyenler ise öncelikle KPSS üzerinden sınava girip yeterli ücreti almaları gerekir. Fakat sözleşmelide olsa en az lise mezunu olunması gerekir.

BÜRO MEMURU NE KADAR MAAŞ ALIYOR?

2022 yılı itibariyle güncellenen maaşlar üzerine sözleşmeli büro memuru maaşları 6.258 TL olmaktadır. Bunun yanı sıra kadro alan kişilerin maaşları ise 6.475 TL olarak belirlendi. Bahsi geçen maaş tutarları önlisans ya da ortaöğretim mezunları için geçerli olup kişinin lisans mezunu olmasında ise maaşlara 200-500 TL daha eklenmektedir. 

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN