Çocuk yardımı ödemesi ne zaman yatacak? Kasım 2022 Aile Destek Programı çocuk desteği ödemesi ödeme tarihleri

Çocuk yardımı ödemesi ne zaman yatacak? Kasım 2022  Aile Destek Programı çocuk desteği ödemesi ödeme tarihleri

Dört milyon aileye, 15 milyar TL destek vermeyi amaçlayan aile destek ödemeleri yapılmaya devam ediyor. Bu ödemeler kapsamında verilen çocuk destekleriyle alakalı detaylar merak ediliyor. Peki, Kasım ayına ait çocuk ödemeleri hangi tarihlerde yatacak? Çocuk ödemeleri ne zaman yatar? Detaylar haberimizde...

Devlet tarafından ihtiyaç sahibi vatandaşlara verilen destek ödemeleri arasında yer alan çocuk yardımı ödemelerinin yapılacağı tarih merak ediliyor. Peki, Kasım ayına ait çocuk destek ödemeleri ne zaman yatırılacak? İşte detaylar...

ÇOCUK DESTEK ÖDEMELERİ HANGİ TARİHLERDE YATIRILACAK?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Türkiye Aile Destek Programı dahilinde çocuk destek ödemelerinin Kasım ayından itibaren vatandaşların hesabına yatacağını söyledi. Yazılı bir açıklama yapana Bakan Yanık, her zaman ihtiyaç sahiplerine destek olacaklarının da altını çizdi.

Aile odaklı sosyal yardım ve sosyal hizmet anlayışı ile politikalarını sürdürdüklerini söyleyen Yanık, bu kapsamda 25 milyar lira olan Türkiye Aile Destek Programı bütçesini 40 milyar liraya yükselttiklerini de vurguladı.

Destek programının kapsamını genişlettiklerini, bu program boyunca sosyal yardımdan yararlanan hanelerde yaşayan çocuklar adına da ayrı destekler sunacaklarını söyleyen Yanık, "Türkiye Aile Destek Programı kapsamında hayata geçirilen çocuk desteği ile hanelerde bulunan çocuk sayısına göre hanelere aylık 350 lira ile 650 lira aralığında destek vereceğiz. 1-2 çocuklu hanelere 350, üç çocuklu hanelere 450, dört çocuklu hanelere 550, 5 ve üzeri sayıda çocuk bulunan hanelere 650 lira ödeme yapacağız. Sosyal yardım faydalanıcısı hanelere verilecek çocuk başına destekle hem çocuklu hanelerin hem de çocuklar üzerinden oluşacak giderlerin desteklenmesini amaçlıyoruz. Türkiye Aile Destek Programımız kapsamında hayata geçirdiğimiz çocuk desteği ödemelerini de kasım itibarıyla hak sahiplerinin hesaplarına yatıracağız." sözlerini kullandı.

 çocuk destek ödemeleri

ÇOCUK YARDIM ÖDEMESİ BAŞVURULARI NASIL YAPILIYOR?

Aile Destek Programı kapsamında yer alan destekler için başvurular e-Devlet sisteminden yapılıyor. E-Devlet kullanamayanların ise Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları ile bakanlığa bağlı herhangi bir kuruma başvuru yapması gerekiyor.

ÇOCUK YARDIMINDAN KİMLER FAYDALANABİLİYOR?

Söz konusu yardımdan ihtiyaç sahibi olduğu belirlenen vatandaşlar ile sosyal destek yardımlarından faydalanan tüm vatandaşlar faydalanabiliyor.

AİLE DESTEĞİ ÖDEMELERİ NE KADAR SÜREYLE YAPILIYOR?

Söz konusu program kapsamındaki ödemeler bir yıl süresince düzenli şekilde yapılmaktadır.

Öne Çıkanlar
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN