Dar gelirli ihtiyaç sahibi ailelere destek ödemesi müjdesi! Ödemeler SYDV’lerden alınacak... Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yeni destek için adımı attı!

Dar gelirli ihtiyaç sahibi ailelere destek ödemesi müjdesi! Ödemeler SYDV’lerden alınacak...  Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yeni destek için adımı attı!

İhtiyaç sahibi aileleri kapsayan destek ödemeleri belli oldu! Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da destekleyici bir projeye yeşil ışık yaktı. Öğrencilere ulaşım masrafları konusunda yardımcı olmak için ulaşım desteği verildiği vurgulandı. Ulaşım desteği nedir, kimler faydalanabilir, ne kadar verilecek? Soruları ise merak içerisinde araştırılmaya başlanmış durumda. Bu soruların cevaplarına ve konu hakkında daha fazla detaya haberimizden ulaşabilirsiniz…

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan alınan bilgiye göre, gelir desteği alan ailelerden temel eğitimini tamamlamış 25 yaş altı Türk vatandaşlarına uzun yol ulaşım ödeneği ödeniyor. Ödemelerin tutarları geçtiğimiz günlerde açıklandı.

Bu kapsamda aile dışında öğrenim gören Üniversiteli gençlerin dönüş biletleri yılda iki kez verilecek. Her bilet için:

 2022: 500 TL,

 2023: 750 TL.

Dolayısıyla 2022 senesinde her öğrenciye devletten 2 bin TL, 2023 senesinde ise 3 bin TL bilet ücreti verilecek.

ÖDEMELER SYDV’LERDEN ALINACAK

Destek için 300 milyon TL ayrıldı. Destekten 150.000 üniversite öğrencisi yararlanacak. Ödemeler, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından öğrencilerin banka hesaplarına aktarılmaktadır.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN