Dar gelirli ihtiyaç sahiplilere müjde! En az 900 TL en çok 2.500 TL para yardımı yapılacak! E-Devletten başvuru ekranı açıldı... Başvuran yardımdan yararlanacak!

Dar gelirli ihtiyaç sahiplilere müjde! En az 900 TL en çok 2.500 TL para yardımı yapılacak! E-Devletten başvuru ekranı açıldı... Başvuran yardımdan yararlanacak!

Devlet tarafından ihtiyaç sahiplerine yardımlar peş peşe yapılırken bunlara bir yenisi daha eklendi. Havaların soğumasıyla beraber doğalgaz destek ödemelerinin başlayacağı duyuruldu. Şartlara uyan her haneye 2 bin 500 TL verileceği belirtilirken doğalgaz yardımından kimlerin yararlanabileceği de merak konusu oldu. İşte, doğalgaz yardım ödemelerine ilişkin detaylar haberimizde yer almaktadır

E-devlet üzerinden başvurularının yapılacağı doğalgaz destek ödemelerinde ihtiyaç sahiplerine verildiği açıklanmasıyla devlet tarafından yardımların arkası kesilmemektedir. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından belirlenen doğalgaz yardım ödemeleri için gerekli olan şartlar belirlendi. Doğalgaz destek ödemesi ne zaman başladı? Doğalgaz destek ödemesi ne kadar? Doğalgaz destek ödeme şartları nelerdir? İşte detaylar...

DOĞALGAZ DESTEK ÖDEMELER BAŞLADI MI, NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Geçen sene milyonlarca haneye verilen doğalgaz destek ödemeleri hız kesmeden bu senede devam etmektedir. Geçtiğimiz sene mart ayında başlayan ödemelerin bu yılda aynı zaman diliminde gerçekleşmesi beklenmektedir. 5 Eylül 2022 tarihi itibariyle başvurular e-devlet üzerinden gerçekleşecektir.

DOĞALGAZ DESTEK BAŞVURU ŞARTLARI

-TC vatandaşı olmak

-Hane başında kişi başına düşen gelirin 1.833 TL'nin alında olması

-İkametgah adresi ön ödemeli veya fatura sayacında doğalgaz abonenin bulunması

-Doğalgaz arzı sağlandığı ilçe ikametgahın bulunması

-Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından hak sahipliği verilmesi 

Öne Çıkanlar
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN