Doğalgaz desteği 2. ödemeleri ne zaman, hangi tarihte yatırılacak? Doğalgaz tüketim desteği tarihleri

Doğalgaz desteği 2. ödemeleri ne zaman, hangi tarihte yatırılacak? Doğalgaz tüketim desteği tarihleri

Devlet tarafından sağlanan ödenekler hakkında araştırmalar devam ediyor. Doğalgaz tüketim desteği 5 Eylül tarihi itibariyle başladı. Doğalgaz desteği ödemeleri 2. dönem tarihi birçok kişi tarafından araştırılıyor. İşte doğalgaz desteği hakkında merak edilen tüm detaylar…

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, NTV kanalında merak edilen soruların yanıtını verdi. 5 Eylül 2022 tarihinde başlayan doğal gaz tüketim desteği hakkındaki detayları açıkladı. İşte doğalgaz desteği hakkında merak edilen tüm detaylar…

DOĞALGAZ DESTEĞİ EKİM ÖDEMESİ NE ZAMAN YAPILACAK?

Derya Yanık, haritası oluşturduklarını belirtirken haritaya göre 950-2 bin 500 TL arasında kademe kademe ödeme yapılacağını aktardı. Başvuruların 5 Eylül tarihinde başladığını belirten Bakan Yanık, kişilerden istenen ev sahibi olma şartının kaldırıldığını yeni düzenleme ile kiracıların da yararlanabileceğini vurguladı. Kişilerin faturasını PTT'ye götürmesi ile ödeme alınabileceğini belirten Yanık, Ekim-Kasım gibi ödemelerin yapılacağı vurguladı.

DOĞALGAZ DESTEĞİ NE KADAR?

Doğalgaz tüketim desteği hakkında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,''Doğalgaz tüketim desteğinde yeni başvuru döneminde kiracıları da kapsama aldık ve hane başına destek oranını 900-2500 TL arasında olarak belirledik.'' şeklinde konuştu.

doğalgaz desteği ne zaman yapılacak

DOĞALGAZ DESTEĞİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Doğalgaz tüketim desteği için başvuruların e-devlet üzerinden yapılacağını belirten Derya Yanık, e-devlet sistemi üzerinden bakanlığa başvuru yapılabileceğini söyledi. Bakanlık tarafından sunulan sosyal yardım başvuru hizmet ekranı üzerinden başvuru yapılacağını dile getiren Yanık,” Bu kapsamda hali hazırda doğal gaz arzı sağlanan yerleşim yerlerinde ikamet eden ve hanesinde mesken türü doğal gaz aboneliği bulunan vatandaşlarımıza bu desteğimizi sunacağız” ifadelerini kullandı.

Doğalgaz tüketim desteği için ısıl haritası baz alınarak İki dönem olarak ödeme yapılacaktır. Ödemelerin yıllık 450 TL ile 1150 TL arasında değişeceğini ifade eden Bakan Yanık, hem fatura hem de sayaç kullanan hanelere ödeme yapılacağını belirtti. Ön ödemeli sayaç kullanan vatandaşların ise ödemelerinin kartlarına yansıtılacağı belirtildi.

doğalgaz desteği ne kadar

KİRACILARI DA KAPSIYOR

Doğalgaz tüketim desteği için yeni düzenlemeler yapılmaya devam ediyor. Bu kapsamda geçtiğimiz sene kiracıların yer almadığı ödemelere kiracılarda dahil edildi. Doğalgaz tüketim desteği için kış dönemi başvurularının başladığını ifade eden Bakan Yanık, önceki dönem içerisinde yer almayan kiracıların da yeni dönem ödemelerinde yer alacağını vurguladı. Başvuru şartlarını sağlayan ev sahibi ya da kiracılar için ikamet ettiği yer ve mesken nitelikli göz önüne alınacağını ifade eden Bakan Yanık, bu kapsamda ödeme yapılacağını söyledi.

Katıldığı programda merak edilen soruları yanıtlayan Bakan Yanık, ödemelerin 450 TL ile 1150 TL arasında değiştiğini vurguladı. Ödemelerin PTT aracılığı ile yapılacağını ifade eden Yanık, faturanın ibraz edilmesi ile birlikte vatandaşların ödemeyi alabileceklerini dile getirdi. 

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN