Dur ihtarı nedir, neden verilir? Dur ihtarına uyulmazsa ne olur? Dur ihtarı uymama cezaları 2022

Dur ihtarı nedir, neden verilir? Dur ihtarına uyulmazsa ne olur? Dur ihtarı uymama cezaları 2022

Trafikte yer alan sürücüler zaman zaman polis çevirmesine denk gelmektedir. Polis tarafından verilen dur ihtarına uymayan sürücülere ne ceza verildiği araştırılıyor. İşte dur ihtarına uymama cezası…

Trafik polisi tarafından yapılan kontrollerde sürücünün kontrol noktasına gitmesi için durdurulması gerekir. Bu olayı ise dur ihtarı adı verilir. Dur ihtarı ile birlikte trafik polisinin ihtiyaç görmesi durumunda araçta arama yapılabilirken sürücülerin belgeleri de kontrol edilir. Dur ihtarına uymayan sürücülere ne ceza verildiği merak ediliyor. İşte dur ihtarına uymama cezası…

DUR İHTARINA UYMAYANLARI CEZASI NE KADARDIR?

Trafik polisi tarafından verilen dur ihtarına uymamak bir suçtur. Dur ihtarı alan sürücülerin kontrol noktasına gitmesi gerekir. Polisin dur ihtarına uymayan sürücülere ise 427 TL para cezası verilmektedir. Bunun yanı sıra dur ihtarına uymayan sürücülere trafiği tehlikeye attığı için ek cezalarda verilebilmektedir.

Bir sürücünün dur ihtarına uymaması ya da dalgınlığı nedeniyle dur ihtarını fark etmemesi durumunda 427 TL para cezası ödemesi gerekir. Ancak alkollü olan bir kişinin dur ihtarına uymaması durumunda hem ihtarına uymadığı için hem de alkol kullandığı için ceza verilmektedir.

Dur ihtarı cezaları

DUR İHTARINA UYMAMA CEZASINA NASIL İTİRAZ EDİLİR?

Trafik cezasına itiraz edecek olan kişiler bütün itirazlarını KTK 116. Maddesi gereğince Trafik Mahkemelerine yapmaktadır. Bulunduğunuz ilde Trafik Mahkemelerinin olmaması durumunda Sulh Mahkemeleri ile itirazınızı iletebilirsiniz. İtiraz edebilmek için gerekli olan belgeler şu şekildedir:

 Dava dilekçesi,

Cezanın tutanak fotokopisi

Cezanın tebligat fotokopisi,

Ruhsat fotokopisi,

Kimlik fotokopisi,

Ehliyet fotokopisi gereklidir.

Belgelerini teslim edilmesi ile birlikte mahkeme sonucu adresinize teslim edilecektir. Kararın çıkması durumunda trafik cezası davaları 2 ila 3 ay arasında sonuçlanmaktadır. Ancak itiraz ederken haklı olduğunuzdan emin olmanız gerekmektedir.

Öne Çıkanlar
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN