Ehliyet affı çıkacak mı, ne zaman çıkacak? TCK179 Alkol nedeniyle el konulan ehliyetlere af çıkar mı?

Ehliyet affı çıkacak mı, ne zaman çıkacak? TCK179 Alkol nedeniyle el konulan ehliyetlere af çıkar mı?

On binlerce vatandaşı yakından ilgilendiren ehliyet affı için yapılan çalışmalar yakından takip ediliyor. TCK’nın 179. Maddesi kapsamından alkollü araç kullanımından kaynaklı olarak ehliyete el konulması sonucu on binlerce kişi tarafından ehliyet affının ne zaman çıkacağı araştırılıyor. 2022 ehliyet affı torba yasada çıkar mı? AK Parti ve MHP ehliyet affı için çalışmalar yapıyor mu? İşte Ehliyet affı konusunda gelişmeler…

Twitter platformunda sıkça gündem konusu olan 2022 ehliyet affı konusu, 2022 yılı içerisinde çözüme kavuşacak mı kavuşmayacak mı sorusu herkesin yakın takibinde. Geçtiğimiz günlerde AK Parti Grup Başkan Vekili Yılmaz Tunç oldukça önemli açıklamalarda bulunmuştu. Yine MHP Milletvekili Olcay Kılavuz’un da ehliyet affına yönelik çalışmalarda bulunduğunu açıkladı. özellikle seçim aşamasında Cumhurbaşkanı Erdoğan başta olmak üzere Süleyman Soylu’nun da ehliyet affı konusunu gündemin ilk maddeleri arasında değerlendirmesi beklenmekte. Peki, TCK 179. Maddesi kapsamında kaptırılan ehliyet ne zaman geri alınır? İşte 2022 ehliyet affı torba yasada var mı? işte detaylar…

Ehliyet Affı

2022 EHLİYET AFFI NE ZAMAN ÇIKIYOR?

2023 seçimlerinden önce 2022 yılı içerisinde ehliyet affının çıkması öngörülse de konuya ilişkin henüz ne bir açıklama gelmedi. Fakat hem Meclis özelinde hem AK Parti grubunun hem de MHP grubunun ehliyet affı konusunda oldukça önemli çalışmalar yaptıkları biliniyor. Geçtiğimiz günlerde TGRT Haber TV canlı yayınında konuk olan AK Parti Grup Başkanvekili Yılmaz Tunç, "Duyarsız kalmak mümkün değil. Bugüne dek duyarlı kaldığımız için bu denli değişikliklere uğradı. Düzenlemelerde özellikle ehliyet affı, sicil affı... Birçok düzenleme geçmişte de yapıldı ama uygulamada bazı problemler oldu. Ehliyet affı ile ilgili de bayağı bir kamuoyunda talepler geliyor. Yani biz AK Parti olarak yapılabilecek halkımızın taleplerine duyarsız kalmayız. Bu noktada halkımızın sorunlarını çöze çöze buralara geldik. Yine çözmeye devam edeceğiz inşallah." Açıklamalarda bulundu.

Ehliyet Affı

ALKOLDEN DOLAYI KAPTIRILAN EHLİYET NASIL GERİ ALINIR?

TCK 179.madde çerçevesinde alkollü bir şekilde el konulan ehliyetler hususunda kesin bir açıklama olmamakla beraber ehliyet belgesini geri almak isteyen sürücüler Trafik Denetleme Şube Müdürlüğüne dilekçe ile başvuru yapılması zorunludur. Ehliyet ceza puanına 1 senenin sonucunda silindiği gibi ayrıca sicilinize tesiri de yıllık olmaktadır.

KAPTIRILAN EHLİYETİ NASIL GERİ ALIRIM?

Trafik kurallarına uymadıklarından dolayı sürücü belgelerine el konulan sürücüler ehliyetlerini tekrardan geri alabilmek için en yakın Trafik Denetleme Şube Müdürlüğüne alıkoyma süresinin sona erdiği günden sonra dilekçe yazarak başvuru yapabilirler. Bunun sonucunda ehliyetlerini geri alabilmeleri mümkün.

Ehliyet Affı

ESKİ TİP EHLİYETİ OLANLAR DİKKAT! EHLİYETİNİZİ YENİLEMEYİ UNUTMAYIN!

2023 yılına kadar eski tipteki ehliyetlerin değiştirilmesi zorunlu oldu. Bu değişim için belirlenen süre ise oldukça azaldı. Zaman azaldığı için randevu bulmanızda zorluk çekebilirsiniz. Bu yüzden ehliyet yenileme işleminizi bir an önce yaptırın.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN