Ehliyet affı çıkacak mı? Torba yasada ehliyet affı var mı, kimleri kapsayacak? Alkole ehliyet affı var mı?

Ehliyet affı çıkacak mı? Torba yasada ehliyet affı var mı, kimleri kapsayacak? Alkole ehliyet affı var mı?

Milyonları yakından ilgilendiren torba yasası meclisin açılışıyla beraber gündeme damgasını vurdu.Torba yasasıda ehliyet affı ve sicil affı maddeleri gündeme gelirken trafik kuralların uyulmaması durumunda ehliyetini kaptıranları yakından ilgilendirmektedir. Sicil affı nedir, ehliyet affı ne zaman çıkacak?

Türkiye gündeminde yer alan torba yasası içerisinden bulunan sicil affı milyonların beklediği haberler arasında yer almaktadır. Meclis'te bulunan torba yasasıyla beraber ehliyet affı ve sicil affı gündeme gelirken kredi kartı ve kredi borçları da affa uğrayıp uğramayacağı merak edilmektedir. Peki, ehliyet affı ne zaman gelecek? Sicil affı ne demek? İşte detaylar...

EHLİYET AFFI NE ZAMAN ÇIKACAK?

2022 yılı içerisinde ehliyet affının geleceği düşünülse de bu konu hakkında henüz net bir tarih bilgisi bulunmamaktadır. Bununla beraber alkolden dolayı ehliyetini kaptıranlara ise affın uğrayıp uğramayacağı merak edilmektedir. Alkollü araç kullanarak ehliyeti alınan kişilerin ehliyetini geri alıp almaması konusunda resmi bir açıklama bulunmamaktadır.

ehliyet affı

SİCİL AFFI NE ZAMAN ÇIKACAK?

Ana para ve taksit ödeme tarihi 1 ekim tarihinden önce kişiler sicil affından yararlanabilecektir. Bu kapsamda yer alan borçlular ise 1 Temmuz 2023 tarihine kadar borçları ödenmesi ya da yapılandırılması şart olarak konulmuştur.

SİCİL AFFI KİMLERİ KAPSAYACAK?

Meclisin açılması üzerine beraber sunulan konular arasında torba yasası yer alırken gündemde sicil affı bulunmaktadır. Düzenlemelerle beraber çekler, senetler, kredi borçları gibi olumsuz görünen kişi ya da şirketler kapsamında 10 milyon kişiyi yakından ilgilendirmektedir.

SİCİL AFFI NEDİR?

Karşılıksız çek, protestolu senetler kredi ve kredi kart borçlarının ödenmemesi durumunda Bankalar Birliği Risk Merkezi kayıtlarında yer alan kara listedeki borçlara uygulanan af olarak kayıtlara geçmektedir.

Sicil affı nedir?

GEÇMİŞ DÖNEM OLUMSUZLUKLARI DİKKATE ALINMAYACAK

Kredi kuruluşlarında ya da şirket işlemlerinde geçmiş dönem olumsuzlukları silinip ele alınmayacaktır. Bankalar, finansal kiralama şirketleri, faktoring şirketleri ve tüketici finansman şirketlerince yapılacak kredilendirme, çek karnesi verilmesi ve diğer işlemlerde eski kayıtlar yer almayacaktır.

TORBA YASASINDA NELER VAR?

Her kesimi yakından ilgilendiren torba yasası Meclis planı ve Bütçe komisyonu görüşmelerini ele aldı. 52 maddeden oluşan torba yasasındaki kanun teklifleri üzerine görüşmeler yapılmaya başladı. Torba yasasının sunulan ilk kısmında ise KYK faizleri, EYT düzenlemesi, elektrik doğal gaz yardımları yer almaktadır. 

Öne Çıkanlar
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN