Eşcinsel İmam Mohammed Zahed kimdir, nereli, kaç yaşında? Mohammed Zahed hakkında bilgiler

Eşcinsel İmam Mohammed Zahed kimdir, nereli, kaç yaşında? Mohammed Zahed hakkında bilgiler

Eşcinsel imam olarak tanınan ve İstanbul'a gelmesi sonrası tepki toplayan Mohamed Zahed'in gündemdeki yerini halen koruyor. Mohamed Zahed'in kim olduğu hakkında bilgi sahibi olmak isteyenler 'Eşcinsel İmam Mohamed Zahed kimdir, nereli, kaç yaşında?' sorularına yanıt arıyorlar. İşte, Mohamed Zahed hakkında bilgiler..

Fransa'da faaliyet gösteren Müslüman LGBT’liler Derneği’nin kurucusu Dr. Ludovic-Mohamed Zahed, Garanti Bankası ve Bayer'in desteğiyle İstanbul'da bir konferans düzenlemek için Türkiye'ye geliyor. 7-11 Kasım tarihleri arasında yapılması planlanan konferansa tepkiler sosyal medya hesaplarından iletilirken çok sayıda müslüman toplantının iptal edilmesini istiyor.

Avrupa'da oldukça tanınan ve eşcinsel olduğu bilinen Mohamed Zahed'in Türkiye'ye gelmesi pek hoş karşılanmazken, çok sayıda vatandaş eşcinsel imam Mohamed Zahed hakkında bilgilere ulaşmak istiyor.

Eşcinsel İmam Mohamed Zahed kimdir

MOHAMMED ZAHED KİMDİR?

1977'de Cezayir'de doğan bir imamdır ve Beşeri ve Sosyal Bilimler alanında doktora derecesine sahiptir. Kamuoyunda eşcinsel erkek olarak bilinen Zahed, Fransa'nın Eşcinsel Müslümanları (HM2F) ve Fransa'nın İlerici Müslümanları'nın (MPF) kurucularındandır. Uluslararası ağ (IniMuslim) ve dinler arası LGBT+ ağının (Gin-Ssogie) kurucu üyesi olan Zahed, aynı zamanda kklinik araştırmacı koordinatörtür.

Fransa'da Müslüman LGBT bireyleri kabul eden ilk kapsayıcı caminin kökeni olan Mohamed Zahed aynı zamanda başka bir erkekle Güney Afrika'da evlenen ilk Fransız müslümandır.

Eşcinsel İmam Mohamed Zahed kimdir

O bir yaşındayken ailesi Fransa'ya taşındı. Cezayir İç Savaşı sırasında memleketine döndü ve Cezayir ile Fransa arasında büyüdü. Maneviyat arayışında, orada barış bulmayı umarak Kuba'daki (Cezayir'in eteklerinde bir bölge) Selefilere katıldı, ancak sonunda bu gruptan ayrıldı. Eşcinselliğini 17 yaşında keşfeden Zahed, 5 yıl süre boyunca kendisine Kuran'ı öğreten adama bir aşk besledi. 1995'te Marsilya'dan Fransa'ya ailesiyle birlikte göç eden Zahed, Ulusal Cephe'ye oy veren bir erkekle ilk cinsel ilişkisini yaşadı. Zahed 19 yaşındayken HIV virüsü kaptı ve 20 yaşında da Fransız vatandaşlığına geçti. 

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN