Gelir testi başvurusu nasıl ve nereye yapılır? GSS gelir testi ne zaman yapılır? Gelir testi yapılacak kişiler

Gelir testi başvurusu nasıl ve nereye yapılır? GSS gelir testi ne zaman yapılır? Gelir testi yapılacak kişiler

Gelir testi başvurularının nasıl ve nereye yapıldığı internet üzerinden sıklıkla araştırılırken konu hakkında meraklar ise artmaktadır. GSS gelir testi başvurusu nasıl ve nereye yapılır? Gelir testi nedir? GSS gelir testi zorunlu mu? İşte detaylar...

Genel sağlık sigortası olarak bilinen GSS, 2012 yılından bu zamana kadar hayatımızda yer alırken her kişiye eşit olarak sağlık hizmeti verilir. Çalışmayanlara ve daha birçok koşulu sağlayanlara GSS prim ödemesi yapılması zorunludur. Bunun üzerine GSS hakkında merak edilenler araştırılmaktadır. Gelir testi her yıl mı olur? GSS başvurusu nasıl ve nereye yapılır? 

GELİR TESTİ BAŞVURUSU NEREYE YAPILIR?

SGK üzerinden gerçekleşen primlerin yanı sıra gelir testinin de burada gerçekleşmesi düşünülüyor. SGK tarafından yapılamayan gelir testi bağlı bulunan kaymakamlıklarda yapılır. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına gelir testi başvurusu yaparak kendilerine verilen formları eksiksiz tam olarak doldururlar. SGK bu kişilerin nasıl prim ödemesi gerektiğini belirler.

GELİR TESTİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Gelir testi başvurusu için ilçenin bağlı bulunduğu kaymakamlıklar üzerinden gerçekleşir. Başvuru formu kişiler tarafından eksiksiz ve doğru şekilde doldurulur. Başvuru formunda yer alan bilgiler de evin oda sayısı, ısınma yöntemi, kira tutarı ve yiyecek içecekler bulunur.

GELİR TESTİ HER YIL MI GERÇEKLEŞİR?

Genel sağlık sigortası yapıldıktan sonra 90 gün içerisinde aile bireylerinin verileri otomatik olarak güncellenir. Güncellemenin yapılmasından sonra sonuca göre farklılık gösteren miktar üzerinden genel sağlık sigortası tescili gerçekleşir. Kişileri ayrıca gelir testi yaptırmasına gerek yoktur otomatik olarak düzenlenir.

GSS GELİR TESTİ YAPTIRDIM ŞİMDİ NE OLACAK?

Gelir testi yaptırdıktan sonra sonucunun beklenmesi gerekir. Gelir testinin sonucuna göre hiç prim ödenmez ya da belirli tutar SGK'ya yatırılmaktadır. Her sene farklılık gösteren prim ödemelerini yerine getirmek zorunludur.

Öne Çıkanlar
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN