Haberi alan sabah bankaya koşacak! Ödemeler bu geceden itibaren başlıyor! Bakanlık açıkladı... 3 bin TL ödeme yapılacak...

Haberi alan sabah bankaya koşacak! Ödemeler bu geceden itibaren başlıyor! Bakanlık açıkladı... 3 bin TL ödeme yapılacak...

Yarın ATM'lerden para çekebileceğiniz açıklandı. Her yıl yapılan ödemeler o ay için de başlayacaktır. Aile departmanı, evde bakım ödemeleri adı altında ihtiyaç sahiplerine aylık ücret ödemektedir. Eylül ödemeleri de bu gece yarısından itibaren başlayacak. Detaylar haberimizde.

Ödemelerin bu gece yarısından itibaren başlayacağı söyleniyor. Ay sonundan itibaren banka hesabınızdan yapacağınız ödemelerin yanı sıra e-Devlet üzerinden de başvuruda bulunabilirsiniz.

EVDE BAKIM ÜCRETLERİ NE ZAMAN YATIYOR?

Evde bakım parası her ayın 15'inden 31'ine kadar vatandaşların hesaplarına yatırılır. Bu kapsamda evde bakım masrafları ödenmemektedir. Ayın 15'inden sonra yatmayı planlayın.

15 EYLÜL EVDE BAKIM MAAŞI YATAN İLLER BELLİ OLDU MU?

Evde bakım ücreti her ayın 15'inde ödenmeye başlar. 15 Eylül'den itibaren evde bakım kapsamına alınan iller belirlenmeye başlanacak. İller belirlendikçe haber akışımıza eklenecektir.

E-DEVLET İLE EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Evde bakım ücretlerinin ödenip ödenmediği e-devletten sorgulanarak öğrenilebilir. İlk olarak;

e-Devlet'e https://www.turkiye.gov.tr/ adresinden TC kimlik numaranız ve şifreniz ile giriş yapınız.

Ana sayfanın arama kısmına "Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama" yazınız.

Ardından açılan sayfada evde bakım maaşı detaylarınızı görüntüleyebilirsiniz.

SMS İLE EVDE BAKIM PARASI SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Maaşını Ziraat Katılım Bankası'ndan alan hak sahibi, evde bakım maaşını SMS ile öğrenebilmektedir. Evde bakım parası başvurusu i.in cep telefonunun kısa mesaj bölümüne BAKİYE numarası yazıp 4747 kısa mesaj (SMS) gönderilerek kolayca yapılabilir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN