Serdar Uzuntaş: Milano Erkek Haftası'nda tek Türk ben olacağım | Hande ile Hayat Güzeldir

Hande Kumru, Serdar Uzuntaş ile birlikte 'Hayat Güzeldir' dedi. Uzuntaş nasıl Designer Modacı olduğunu anlattı. Gelecek Milano Erkek Haftası'nda tek Türk erkek olarak yer alacağını belirten Uzuntaş, önümüzdeki yaz ve kış koleksiyonlarını tanıttı.

Renk, umut, mucize, sofistike, tasarım, mutluluk,tat, koku, azim, ve carpe diem... Ruhumuza pozitif enerji katan her şey Hayat Güzeldir'de. Bu haftanın konuğu Designer Modacı Serdar Uzuntaş oldu. Uzuntaş modacılık serüveninin izleyiciler ile paylaştı.

SERDAR UZUNTAŞ KİMDİR?

Serdar Uzuntaş London markasının kurucusu olan Uzuntaş, moda sektörüne nasıl atıldığını anlattı.

"Bir sınavdan geçtiğinizde, imkansızlıklar ve çaresizlikler sizi daha yaratıcı olmaya zorluyor. Bundan hiçbir zaman gocunmadım. Bu içimizdeki beceriler ortaya koymaya neden oluyor" diyerek zorlu bir maceradan geçtiğini dile getiren Uzuntaş şöyle konuştu:

"Ticaret Meslek Lisesi okudum. Asla liseye uzun saçlı giremezdiniz. Babam berberdi. Her seferinde müdür saçlarımı kestirmemi söylerdi. Asla saçımı kestirmedim. 90'larda kimsenin saçı uzun değildi. Saçlarım omuzlarımdaydı. 90'larda ailemin imkansızlıklarının bilincinde olduğum için mağazacılık sektörüne girdim. İlk mağazacılığımı Karşıyaka'da bir mağazada yaptım. İlk iş deneyimimdi. İlk bir ayda genel müdür benimle görüşmek istedi. Mağazacılığın benim yaptığım işte çok büyük önemi olduğunu anladım.

İzmir'den İstanbul'a geldim 'İstanbul'da yaşamak istiyorum' dedim. İstanbul'un bir büyüsü var. Burası dünya kapılarını açıyor. Ama bunun da farkında değildim. Yeni serüvenlere yol almam gerektiğini fark ediyordum ama bilincinde değildim.

Metin Yavuz bey ihracat yapıyordu, benimle çalışmak istiyordu. Tamam dedim. Çalıştığım imkanlarda aldığım maaşlarla kiramı ödeyebiliyordum. Ama sonuçta ben istedim hayatımda böyle bir değişikliği. Haftanın 7 günü çalıştığım çok zaman oldu. Bir gün sizinle staj yapalım dedim. Aradan 2-3 ay geçti ben sizle çalışmak istiyorum dedi. Ev kirası maaşı alırken belki 10 ev kirası maaşı almaya başladım. Sonra New York'a gittim. Metin beyle kadın koleksiyonu hazırlıyorduk.

“TAKLİT OLAYLARINI ASLA TASARIMLARINIZDA UYGULAMAYIN”

Mağazacılık sistemi bir tasarımcının hangi dikişi hangi modele daha çok yakışacağını vs. bilmektir. Direkt Öğrenciler direkt Designer olmayı hayal ediyorlar, doğru değil. Mağazacılık serüveni ve seyahat etmek gerekiyor. 5 sene çalıştıktan sonra sürekli kendimi yenileme ihtiyacı hissediyordum.
En büyük aldığım ders, 'taklit olaylarını asla tasarımlarınıza uygulamayın' oldu. Ne kadar güzel çizim yaparsanız yapın önemli olan şey sonuçtur.

Kadın koleksiyonu yapma işini düşünmedim. Dünyada çok vardı çünkü. Hayallerimi hedeflerim olarak belirledim ve çok büyük mücadeleler verdim. Kendim de giyerim dedim. Erkek giyim tasarımcısı olmak istedim.
Bana göre modanın merkezi Paris, Milano, Londra ve New York'tur. Paris'te daha yaratıcı Milano da daha çok ticari, New York'ta her şeyi çok rahat giyebilirsiniz. Her şey ticari.

“GERİ DÖNÜŞÜMLÜ KUMAŞLAR KULLANIYORUM”

Türkiye'deki müsilaj meselesine değinerek doğayı koruma amaçlı modada neyi tercih ettiğini anlatan Uzuntaş şöyle konuştu:

Geri dönüşümlü olayar çok gündemde. doğa bence bizden öcünü alıyor. Geri dönüşümlü kumaşlar kullanıyorum. "

"TARKAN'LA ÇALIŞTIM"

Uzuntaş çalıştığı ünlü isimlerden de bahsetti:

"Tarkan'la çalıştım. Bir kere çalışma şansımız oldu. Kendisine smokin yaptım. Murat Boz, Murat Dalkılıç ve Ahmet Kuralla çalıştım.

Gençlerin gerçekten 20-21 yaşında stillerini oturtmak için mücadele ettiklerini gördüm.

"Milano Erkek Haftasında tek Türk ben olacağım" diyerek Uzuntaş cümlesini noktaladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN