Hatalı park cezası ne kadardır, ne zaman gelir? Hatalı park cezası erken ödeme indirimi var mıdır? Hatalı park cezası ödeme yerleri

Hatalı park cezası ne kadardır, ne zaman gelir? Hatalı park cezası erken ödeme indirimi var mıdır? Hatalı park cezası ödeme yerleri

Sürücülerin en çok ceza yediği konulardan biri yanlış yere park etmektir. Peki, hatalı park cezası ne kadar? Hatalı park cezasında erken ödeme indirimi var mıdır? Hatalı park eden araçlar nereye şikayet edilir? Merak edilen soruların yanıtı haberimizde...

Hatalı park cezası, trafik kuralları doğrultusunda belirlenmiş olan alanlara kural ihlali ile araç park edilmesi sonucunda kesilen bir cezadır. Engelli park alanına park etmek veya trafiğin akışını bozacak biçimde park etmek gibi durumlarda farklı miktarlarda trafik cezası uygulanmaktadır.

HATALI PARK CEZASI NE KADARDIR?

Hatalı park cezası 196 TL'dir. Ancak cezasınız sadece bu ücretle sınırlı kalmaz. Ayrıca cekici ve otopark ücreti de ödemeniz gerekiyor. Tüm bunların sonucunda ödeyeceğiniz toplam ceza 376 TL olacaktır.

HATALI PARK CEZASI ERKEN ÖDEME İNDİRİMİ VAR MIDIR?

Hatalı park cezası aldığınız zaman yüzde 25 indirim uygulanmaktadır. Ancak gecikmeli ödediğinizde de yüzde 5 ceza faizi uygulanmaktadır.

HATALI PARK CEZASI İTİRAZI

Yaşadığınız ildeki Trafik Mahkemesi ya da Sulh Mahkemesi'ne giderek park cezanıza itiraz edebilirsiniz. İtiraz için gerekli evraklar şunlardır:

- Dava dilekçesi,

- Cezanın tutanak fotokopisi

- Cezanın tebligat fotokopisi,

- Ruhsat fotokopisi,

- Kimlik fotokopisi,

- Ehliyet fotokopisi.

 hatalı park cezası

HATALI PARK CEZASI NE KADAR SÜREDE GELİYOR?

Genellikle ceza kesildiğinde araca yapıştırılarak araç sahibine haber verilir. O an itibariyle cezanızın süresi işlemeye başlar.

HATALI PARK CEZALARI NEREYE ÖDENİYOR?

Cezalar nakit olarak vergi dairesi, PTT ya da bankalar aracılığıyla ödenmektedir.

HATALI PARK ŞİKAYET HATTI

Çevrenizde hatalı park eden bir araç gördüğünüzde ALO 155 polis hattını arayarak şikayet edebilirsiniz.

Öne Çıkanlar
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN