Herkes aynı dertten muzdarip! Kredi kartı ve kara liste için sicil affı müjdesi geldi! Sicil affı ne zaman çıkacak? İşte yeni torba yasa içeriği

Herkes aynı dertten muzdarip! Kredi kartı ve kara liste için sicil affı müjdesi geldi! Sicil affı ne zaman çıkacak? İşte yeni torba yasa içeriği

Kredi kartı borçları sebebiyle sorun yaşayan vatandaşlar için müjdeli bir haber geldi. Kredi kartlarına sicil affı mı geliyor? Sicil affı kimleri kapsayacak? Tüm detaylar haberimizde.

Vatandaşlar internet üzerinden merakla sicil affı ile ilgili sorularının cevaplarını araştırıyor. Peki sicil affı ne zaman gelecek? Sicil affı kimleri kapsayacak? Sicil affı nedir? Kredi kartı borcu olan vatandaşları ilgilendiren sicil affı ile ilgili tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

SİCİL AFFI NE DEMEK

Sicil affı Türkiye Büyük Millet Meclisi aracılığıyla yapılan torba yasası teklifiyle gelen kredi ve kredi kartı borçlarının yanında karşılıksız çek, protestolu senet gibi borçlarının ödemesini geciktiren vatandaşlar için düzenlenen bir projedir. Kredi kartı, kredi, çek, senet gibi borçları olan vatandaşlardan kara listeye girenlerden kredi borçlu olanlarına sicil affı gelecek.

SİCİL AFFI KİMLERİ KAPSAYACAK

Sicil affı karşılıksız çek, kredi kartı borcu, kredi borcu, protesto edilen senet gibi borçlar dolayısıyla puanı düşe vatandaşların sicillerini düzeltebilmesi için yapılacak. Sicil affından 1 Ekim 2022 tarihinden önce kara listeye giren vatandaşlar faydalanabilecek. Gecikmiş olan borçlarını 1 Temmuz 2023 tarihine kadar ödeyecek olan kişilerin Bankalar Birliği Risk Merkezi'nde bulunan sicil kayıtları silinecek. Aynı zamanda kredi kuruluşları, şirketlerle yapılan işlemler, finans kuruluşları ile olan olumsuz kayıtlar önemsenmeyecek.

Sicil Affı Ne Zaman Geliyor ve Kimleri Kapsıyor

SİCİL AFFI NE ZAMAN ÇIKACAK

TBMM'de yapılan torba yasa teklifindeki sicil affı maddeleri şu şekilde; 'Anapara ya da taksit ödeme tarihleri 1 Ekim 2022 tarihinden önce olan ve kullanılan gayri nakdi veya nakdi kredilerin anapara, faizlerine olan ödemelerde aksatılan kişilerin, ticari faaliyette bulunan kişiler ve kredi müşterilerine çıkan karşılıksız çek, protesto edilmiş senet, kredi borcu ve kredi kartı borcuna ilişkin olan 5411 sayılı kanunun 1. maddesi kapsamında Türkiye Bankalar Birliği Risk Merkezi'nde tutulmakta olan kayıtlar, söz konusu olan borçların gecikmelerinin 1 Temmuz 2023 tarihine kadar ödenmesi ya da yapılandırılması durumunda kişilerin kayıtları silinir ve bu borçların yapılandırılması ya da kredi kullandırılması durumunda finansal kuruluşlara hukuki ve cezai sorumluluk ortaya çıkmaz.'

İCRA BORÇLARI SİLİNİYOR MU

Hazine Maliye Bakanı Nureddin Nebati 2 bin TL'ye kadar olan icra dosyalarının 9 milyon tanesinin temizleneceğini söyledi. Bakan Nebati, 6 milyon kişinin 2 bin TL'ye kadar olan borçlarının silineceğini ve dosyalarının temizlenerek büyük bir yükten kurtulacaklarını belirtti.

ESNAF SİCİL AFFI

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu Başkanı Bendevi Palandöken sicil affı ile ilgili vatandaşın merak ettiği soruları cevapları. Bakanlık ile iş birliği içinde gidildiğini ve esnaf borçlarının da yapılandırılması ile ilgili çalışmaların sürdüğünü belirtti. KOSGEB ile görüşmelerin devam ederek kredi miktarının artması ile ilgili görüşmelerin de sürdüğünü belirten Palandöken, esnafın büyük sorunlarından birinin de perakende yasası gelmemesi olduğunu ve diğer torba yasalarının da beklendiğini vurguladı. Palandöken, sicil düzeltmelerinin esnafı da kapsayacağını tahmin ettiklerini söyledi.

EHLİYET AFFI

Ehliyet affının ne zaman geleceği ile ilgili resmi bir açıklama henüz yapılmadı. 

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN