Hesap işletim ücreti nasıl geri alınır? Hesap işletim ücreti geri alma dilekçe örneği

Hesap işletim ücreti nasıl geri alınır? Hesap işletim ücreti geri alma dilekçe örneği

Hesap işletim ücreti son dönemlerde sıklıkla gündeme gelmeye devam ederken mağduriyet yaşayan birçok kişi vardır. Hesap işletim ücretini ödemek istemeyenler neler yapılması gerektiğini internet üzerinden sıklıkla araştırmaktadır. Hesap işletim ücreti geri alınır mı? Hesap işletim ücreti ne kadar? İşte bankalara göre hesap işletim ücreti haberimizde yer almaktadır

2002 yılında hayatımıza giren hesap işletim ücretleri vadesiz hesap açan her vatandaştan kesilmektedir. Bu tutar ise bankalara göre değişkenlik göstermektedir. Fakat belirlenen tarih öncesinde hesabı olan kişiler için uygulanmamaktadır. Hesap işletim ücretini geri nasıl alabilirim? Hesap işletim ücreti kesmeyen bankalar hangisi? Bankalara göre hesap işletim ücreti haberimizde yer almaktadır.

HESAP İŞLETİM ÜCRETİ GERİ NASIL ALINIR?

Hesabınızdan bir ücretin kesildiğini gösteren bir dekontun elinizde bulunması gerekir. İnternet şubesi ya da ATM'lerden alınan çıktıyla beraber iade dilekçesi vermeniz gerekir. Bankanın genel merkezine gönderilen hesap işletim ücreti iade dilekçesinden olumsuz bir yanıt gelmeyip kesilen ücret müşterilerin hesabına tekrar gönderilmektedir.

Bunun yanı sıra olumsuz bir yanıt geldiğinde ise dilekçe, dekont, kimlik bilgileriyle beraber kaymakamlıkta yer alan Tüketici mahkemelerine giderek başvuruda bulunabilirsiniz. Birkaç ay içerisinden Tüketici Mahkemesi'nden yanıt gelmektedir.

Hesap işletim ücreti nasıl alınır?

HESAP İŞLETİM ÜCRETİ İADE DİLEKÇE ÖRNEĞİ

Bankanız ……………… Şubesi’nde bulunan …………….. nolu hesabımdan ….. / ….. / …….. tarihi ile …… / ……. / ……….. tarihleri arasında kesilmiş olan hesap işletim ücretinin ekte bulunan Danıştay kararı gereği tarafıma iadesi için ilgili işlemin yapılarak kesilen ………….. TL tutarındaki ücretin yasal faizi ile birlikte hesabıma yatırılmasını aksi halde yasal haklarım saklı kalmak şartı ile bildiririm.

Gereğini arz ederim.

HANGİ BANKA NE KADAR HESAP İŞLETİM ÜCRETİ KESİYOR?

Finansbank: 140 lira (3 ayda bir 35 lira)

Yapı kredi: 118 lira (yılda iki kez 59 lira)

Garanti Bankası: 116 lira (yılda iki kez 58 lira)

İş Bankası: 100 lira (yılda iki kez 50 lira)

ING Bank: 112.2 lira (aylık 9.35 lira)

Akbank: 110 lira (yılda iki kez 55 lira)

HSBC: 117 lira (aylık 9.75 lira)

Ziraat Bankası: 80 lira (3 ayda bir 20 lira)

Halkbank: 60 lira (aylık 5 lira)

Vakıfbank: 96 lira (aylık 8 lira)

Denizbank: 114 lira (aylık 9.5 lira)

TEB: 100 lira (yılda iki kez 50 lira)

Odeabank: 68 TL ( yılda iki kez 34 Lira)

Şekerbank: 84 lira ( yılda iki kez 42 lira )

HESAP İŞLETİM ALMAYAN BANKALAR

-Kuveyt Türk

-İNG Bank

-TEB Marifetli hesap

-Finanbank enpara

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN