HGS olmadan direk geçiş yaptım ne yapmalıyım? HGS olmadan köprüden geçersem ne olur? HGS olmadan köprüden otobandan geçiş sonrası yapılacaklar

HGS olmadan direk geçiş yaptım ne yapmalıyım? HGS olmadan köprüden geçersem ne olur? HGS olmadan köprüden otobandan geçiş sonrası yapılacaklar

Otoyol ve köprülerden geçmek için kullanılan HGS sistemi sürücülere geçiş kolaylığı sağlıyor. HGS olmadan köprüden ya da otobandan geçiş yapan kişileri neler yapması gerektiği merak ediliyor. İşte HGS hakkında merak edilen tüm detaylar…

Hızlı geçiş sistemleri olarak bilinen HGS Türkiye'de yer alan boğaz köprüleri ve otoyollarda ücretli geçiş sağlar. Özellikle İstanbul trafiği için kullanılan HGS sistemi Türkiye'deki pek çok otoyolunda bulunmaktadır. Bilet gişesi sistemlerinden daha hızlı ve etkili olması nedeniyle birçok kişi tarafından tercih ediliyor. Fakat bazı teknik problemler nedeniyle HGS geçişlerim de sıkıntı yaşanabilmektedir. HGS kartlarını okunmaması durumunda sürücüler hakkında cezai işlem uygulanır. HGS sisteminde yaşanan sorunlar karşısında ceza olan sürücüler ise normal ücretin 10 katını ödemektedir. Verilen bu ceza ödememek için de bazı yöntemler bulunmaktadır.

HGS BORÇ SORGULAMA İŞLEMLERİ NASIL YAPILIR?

HGS sistemini kullanan birçok kişi borcu olup olmadığını kolaylıkla öğrenebilir. Sistemi üzerinden bakiyesini kontrol ederek sorgulama işlemleri yapılabilmektedir. HGS sorgulama işlemleri için şunlardan yardım alabilirsiniz;

PTT

Anlaşmalı Bankalar

E-Devlet

Telefon ile 444 1 778 veya 0850 460 60 60

Bu maddeler aracılığıyla HGS bakiyenizi öğrenebilir ya da borcunuzu sorgulayabilirsiniz.

HGS olmadan geçince ne olur

HGS CEZALARI NASIL ÖĞRENİLİR?

HGS bakiyesi bulunmadan ya da kartı olmadan hızlı geçiş sistemlerini kullananlar için cezai işlem başlatılır. Ceza tutarları PTT ya da e-devlet sistemi üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Kartınızda bakiye olduğunu bildiğiniz halde ceza uygulanması durumunda ise PTT şubelerine giderek başvuru yapmanız. Gerekli işlemlerin yapılması ile birlikte 15 gün içerisinde ödenen tutarlar normal ücret üzerinden fiyatlandırılır. 15 günü geçen cezalar için 10 katı ücret ödenir. HGS kartı bulunmayan kişiler 15 gün içerisinde kartı temin etmeleri durumunda normal ücretler üzerinden fiyatlandırılır.

HGS KARTI NEREDEN ALINIR?

HGS kartı alacak olan sürücüler PTT ya da bankalar aracılığıyla HGS kartına ulaşabilir. Aynı zamanda bakiye yükleme işlemleri içinde PTT şubeleri ya da bankalarda yardım alabilirsiniz. İnternet üzerinden açılan üyelik ile birlikte bakiye sorgulama işlemlerini de kolay bir şekilde yapabilirsiniz. HGS etiketiniz içerisinde bakiye bulunmaması durumunda 1 hafta içerisinde yüklenen bakiye ile normal ücretler alınır. Sistem üzerinde çoğu zaman sıkıntılar yaşandığı içi yetkililer bakiye sorgulama işlemlerini sık sık yapılması gerektiğini ifade ediyor.

HGS kartları araç plakasına kayıtlı olduğu için başka araçlarda kullanılamaz. Kullanılması durumunda her iki araç içerisinde cezai işlem uygulanır. Her aracın plakasını özel olarak 1 adet HGS etiketi bulunmalıdır. Baz geçişlerde HGS kartı okunmasa da diğer geçiş işlemlerinde bakiyeden düşüş yaşanır.

 Ağır vasıta araçlar için ayrılan kısımdan otomobillerin geçmesi durumunda da etiket okunmayabilir. Sürücüler ceza ile karşı karşıya kalabilir. Yanlışlıkla OGS sisteminden geçen vatandaşlar yetkili kurum arayarak bu durumu düzeltebilirsiniz.

Öne Çıkanlar
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN