Kapalı çarşı kaça kadar açık? İstanbul kapalı çarşı açılış, kapanış ve çalışma saatleri 2022

Kapalı çarşı kaça kadar açık? İstanbul kapalı çarşı açılış, kapanış ve çalışma saatleri 2022

Kapalıçarşı, İstanbul'un kalbinde, Beyazıt, Nuruosmaniye ve Mercan semtlerinin tam ortasında bulunan dünyanın en büyük ve en eski kapalı çarşılarından bir tanesidir. 4 binden fazla mağazaya ev sahipliği yapan Kapalıçarşı, hergün binlerce müşteri ağırlar. Peki, Kapalı çarşı kaça kadar açık?İşte, İstanbul kapalı çarşı açılış, kapanış ve çalışma saatleri 2022..

Kapalıçarşı'yı her yıl 91 milyondan fazla turist ziyaret etmektedir. Peki ülkemizde ve dünyanın en eski ve en çok ziyaret edilen çarşılarından biri olan Kapalıçarşı sabahları kaçta açılıyor? Kapalıçarşı çalışma saatleri, ziyaret saatleri, açık günler, açık ve kapalı günler nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar..

Kapalıçarşı'da halı ve mücevherlerin yanı sıra ünlü Türk gümüşleri, bakır ve bronz hediyelik eşya ve süs eşyaları, seramik, oniks, deri ve kaliteli Türk hediyelik eşyaları da dahil olmak üzere birçok ürün satılmaktadır.

kapalı çarşı açılış, kapanış ve çalışma saatleri

İSTANBUL KAPALIÇARŞI ALIŞIŞ VE KAPANIŞ SAATLERİ

Kapalıçarşı, İstanbul'un en ünlü turistik merkezlerinden bir tanesidir. Sabah 08:30'da açılır ve akşam 19:00'da kapanır. Kapalıçarşı hafta içi gibi cumartesi ve pazar günleri de açıktır.

Kapalıçarşı daha öncesinde sadece altı gün açık olarak hizmet veriyordu. Ancak şu anda haftanın 7 günü çalışıyor. Çoğu dükkan ise pazar günü çalışmamayı tercih ediyor ve pazar günleri mağaza açılışı yapmıyor.

Kapalıçarşı; aynı zamanda Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı gibi dini bayramlarda kapatılır. 1 Ocak, 1 Mayıs, 19 Mayıs, 23 Nisan gibi resmi tatillerin olduğu gün ise açık olan Kapalıçarşı, standart ziyaret saatlerinin içinde hizmet vermektedir.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN