Karnı şiş olarak doğan bebeğin midesinden çıkanları gören şaşırıp kaldı! Doktorlar bile inanamadı! tam 8 tane...

Karnı şiş olarak doğan bebeğin midesinden çıkanları gören şaşırıp kaldı! Doktorlar bile inanamadı! tam 8 tane...

Ekim ayında Hindistan’da yaşanan bir olay herkesin ağzını açık bıraktı. Yenidoğan bir kız bebeğin karnından çıkanları görenler şoke oldu. Bebeğin karının şiş olduğunu fark eden aile doktora başvurunca bebeğin karnından tam sekiz embriyo çıktı.

Hindistan’da yaşanan ilginç olay herkesi şaşırttı. Yenidoğan bir bebeğin karnındaki şişlik ailesi tarafından fark edilince hemen doktora başvuruldu. Midesinde tümör olduğu düşünülen bebekte BT taraması yapılırken sağlık görevlileri tümöre benzeyen kitlelerle karşılaştı.

TAM 8 EMBRİYO ÇIKTI

Hindistan’da yeni doğan bebeğin karnındakilerin ne olduğunu anlamak için Ranchi kentindeki Rani Çocuk Hastanesi ve Araştırma Merkezine transfer edildi. Yapılan araştırmalar sonrasında tümör değil ikiz parazit olduğuna karar verildi.

Taramalar sonrasında doktorlar kız bebeğin karın boşluğundan sekiz tane az gelişmiş embriyo çıkardı. Bebeğin karnında bulunan parazitleri çıkarmadan önce 21 gün gözlem altında tutulan bebek daha sonra ameliyata alındı. Bir buçuk saat süren ameliyatın ardından operasyon başarı ile sonuçlandı. Bu tür vakalar oldukça nadir görülmektedir.

Hindistan Parazit İkiz

PARAZİT İKİZ NEDİR?

Parazit ikiz, anormal olarak gelişen yapışık ikizlerin sağlam olan bebeğin üzerinde ya da içinde yaşamaya çalışmasına verilen bir isimdir.

Öne Çıkanlar
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN