Kimlik numarasının son hanesi 0,2,4,6,8 olanlar dikkat! Ödemeler başlıyor! Hesaplara en az 850 TL ödeme yapılacak...

Kimlik numarasının son hanesi 0,2,4,6,8 olanlar dikkat! Ödemeler  başlıyor! Hesaplara en az 850 TL ödeme yapılacak...

Eğitimlerine devam ediyor olan üniversite öğrencileri, ayın ilk günlerinde kendilerini en çok ilgilendiren konuyu araştırmaya başladılar. KYK bursları ve kredileri ne zaman ödenir? KYK burs ve kredilerinin Kasım ayı ödeme tarihi netlik kazandı mı?

Ödemeler her ayın belirli günlerinde yapılır. TC kimlik numarasının son hanesine göre yapılacak ödemeler de merak konusu oldu. Detaylar burada….

KYK BURS VE KREDİ ÖDEMELERİ NE ZAMAN YATIRILACAK?

KYK bursu ve kredi ödemesi her ayın 6'sından itibaren başlıyor. Ödemeler saat 10.00'a kadar yapılacak ve para öğrenci hesaplarına yatırılacaktır.

TC kimlik numarasına göre KYK kredi ve kredi tarihleri:

Son rakamı 0 olan kişiler: Ayın 6’sında

Son rakamı 2 olan kişiler: Ayın 7’sinde

Son rakamı 4 olan kişiler: Ayın 8’inde

Son rakamı 6 olan kişiler: Ayın 9’unda

Son rakamı 8 olan kişiler: Ayın 10’unda

KYK BURS VE KREDİ ÖDEMELERİ NE KADAR YATIRILACAK?

Ücretler yıllık olarak yeniden değerlendirilir. 2022 yılına kadar lisans öğrencilerine 850 lira, lisansüstü öğrencilere 1700 lira ve doktora öğrencilere 2550 lira verilecek.

Geçen yıl lisans öğrencilerine 650 lira, yüksek lisans öğrencilerine 1300 lira ve doktora öğrencilere 1950 lira ödeme yapıldı.

Buna göre ödemeler 6 Kasım Pazar günü öğrenci hesaplarına aktarılacaktır. TC kimlik numarası 0 ile bitenlere Pazar ödemeleri yukarıda belirtildiği şekilde yapılacaktır. Ödemeler 10 Kasım Perşembe gününe kadar yapılacaktır.

Öne Çıkanlar
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN