MasterChef nerede çekiliyor? MasterChef 5 Kasım Yedikule Hisarı nerede, nasıl gidilir?

MasterChef nerede çekiliyor? MasterChef 5 Kasım Yedikule Hisarı nerede, nasıl gidilir?

TV8'in ilgiyle takip edilen yemek programı MasterChef'te her hafta bir dış çekim oyunu oynanıyor. Bu akşam yayınlanacak bölümdeki dış çekimin nerede yapıldığı ise merak edildi. Peki, MasterChef 5 Kasım çekim yeri neresi? MasterChef dış çekimi nerede yapıldı? İşte detaylar...

TV8 ekranlarında reyting rekorları kıran MasterChef programı seyirci tarafından yoğun ilgi görüyor. Her hafta bir oyunun dış çekimde oynandığı programın, bu haftaki yeri seyirci tarafından merak edildi.

MASTERCHEF 5 KASIM ÇEKİM YERİ NERESİ?

MasterChef'in bu akşam ekrana gelecek dış çekim bölümü İstanbul Yedikule'de çekildi.

YEDİKULE HİSARININ TARİHTEKİ YERİ NEDİR?

Yedikule Zindanları, İstanbul ile Türkiye'nin en eski açık hava müzeleri arasındadır. Yedikule, zindan oluşturma amacıyla değil, Roma'ya misafir olarak gelen krallar ile yabancıları görkemli şekilde ağırlamak için yapılmıştır. Türk Tarih Kurumu araştırmalarındaki veriler, başlıktaki Altın Kapı'yı bir zafer takısı olarak dönemin Roma İmparatoru Theodosius'un yaptırdığını ortaya çıkarmıştır. Theodosius'un ardından tahta gelen oğlu da 4 adet yüksek gözlem kulesinin oluşturduğu kaleyi kapıyla birleştirmiştir.

 mastercheff dış çekim yeri

YEDİKULE HİSARI NEREDEDİR?

Yedikule, İstanbul Fatih'te bulunmaktadır. Eski bir Rum bölgesi olan Yedikule, Marmara Denizi'nin kıyısında, Fatih Kocamustafapaşa ile Zeytinburnu Kazlıçeşme arasında yer almaktadır. İsmini, tarihi yarımadayı saran İstanbul surlarının bölgedeki yedi kulesinden alır.

Bölgede, Bizans zamanında 5 kulenin olduğu ve semtin benzer şekilde Beşkule olarak isimlendirildiği rivayet ediliyor. İstanbul'un Türkler tarafından fethedilmesi sonrasında semtte bulunan kulelere 2 yeni kule daha katılarak toplamda yedi kule elde edilmiştir. Osmanlı zamanında bu kuleler uzun seneler zindan görevi görmüş, zindanlarda genellikle devlet adamları ile haneden üyeleri esir kalmıştır.

Yedikule, sur, kule ve birçok tarihi Osmanlı evinin yanında onlarca cami ile çeşmeye de sahiptir. Semtin mimarisinde Bizans'tan kalan kalıntılar da dikkat çeker.

İstanbul banliyösünün Sirkeci ile Halkalı hattı buradan geçmektedir ve semtle aynı ismi taşıyan istasyon da vardır. Yedikule Hayvan Barınağı, Yedikule Göğüs Hastalıkları Hastanesi ve Yedikule Mezarlığı burada bulunur. Aynı zamanda 1944'te kurulan Yedikule GSK de semte ait bir takımdır.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN