MEB banka promosyonu 2022 ne zaman verilecek? İşte MEB Vakıfbank maaş promosyonu hesaplara yatış tarihi

MEB banka promosyonu 2022 ne zaman verilecek? İşte MEB Vakıfbank maaş promosyonu hesaplara yatış tarihi

MEB Vakıfbank maaş promosyonu ne zaman ödenecek? 2022 öğretmen promosyonu kaç lira? Soruları öğretmenler tarafından merak ediliyor. Türkiye genelinde yüz binlerce öğretmen Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile Vakıfbank arasında promosyon sözleşmesine dikkat kesildi. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in talimatıyla promosyonlar güncellendi. Böylece daha önce alınan 3 bin liraya ek olarak çalışan başına 22 bin 500 lira ödenerek öğretmenin promosyon artışı 25.500 liraya yükseldi. MEB banka promosyonu ne zaman yatacak? MEB Vakıfbank maaş promosyonunun hesaplara yansıtıldığı tarih ne? Soruları pek çok kişi tarafından merak içerisinde araştırılmaya başlanmış durumda. Bu soruların cevaplarına ve konu hakkında daha fazla detaya haberimizden göz atabilirsiniz…

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in talimatıyla promosyon sözleşmesi değiştirildi, bakanlık merkez teşkilatı personelinin promosyon miktarı 25.500 liraya çıkarıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan (MEB) yapılmış olan açıklamalar kapsamında, merkez teşkilatında görevli olan personellerim maaş, ücret ve diğer ödemelerinin yapıldığı Vakıflar Bankası ile 1 Ocak 2021 tarihinden geçerli olmak üzere üç senelik banka promosyonu sözleşmesi imzalandı. Milli Eğitim Bakanı bakan Mahmut Özer'in talimatına göre kişi başı 3 bin lira ödeniyor.

MEB VAKIFBANK MAAŞ PROMOSYONU NE ZAMAN ÖDENECEK?

Vakıfbank Genel Müdürlüğü ile yapılan görüşmeler sonucunda 31 Aralık 2023 tarihinde sona eren ücret sözleşmesi iki yıl daha uzatılarak revize edilmiştir. Sonuç olarak, maaş artışı 25.000.500 liraya yükseltildi ve daha önce alınan 3.000 liraya ek olarak çalışan başına 22.000.500 lira ödendi. Vakıflar Bankası MEB şubesi ile imzalanan anlaşmaya göre, bankanın promosyon ücretleri 16 Kasım 2022'de çalışanların maaş hesaplarına aktarılacak.

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı taşra teşkilatı çalışanları bankalarla işlerini yapıyor. Bağlı oldukları ilçe ve ilçe eğitim kurulunun bir önceki kararına göre sözleşmeleri vardır.

DEVLET BANKALARI NE KADAR VERİYOR?

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Ergün "Özel bankaların birbirleriyle rekabeti sayesinde emekliler 8-9 bin lira promosyon almaya başladı. Buna karşın kamu bankalarının rakamları hala çok düşük, onlar da bu yarışa katılmalı.

Yeni protokole göre, aylığı 3 bin 500 liraya kadar olanlara 3 bin, aylığı 3 bin 500-7 bin 500 lira arası olanlara 3 bin 500, aylığı 7 bin 500-10 bin lira arası olanlara 4 bin 500, aylığı 10 bin liradan fazla olanlara ise 5 bin lira asgari promosyon ödemesi yapılacak. Özel bankalar bu rakamların neredeyse iki katını veriyor. Onun için bu rakamlar hem özel bankaların mevcut uygulamasının hem de ekonomik koşulların çok çok gerisinde. Emeklinin promosyonunun konuşulduğu masada hem bu işin mimarı hem de emeklileri temsilcisi olarak TÜED de olmalı." İfadelerine yer verdi.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN