Milyonlarca SSK, Bağ-Kurluyu ilgilendiren karar! O tarihlerden önce girişi olanlara tek bir dilekçe ile 3500 TL ödenecek... İşte başvuru için şartlar

Milyonlarca SSK, Bağ-Kurluyu ilgilendiren karar! O tarihlerden önce girişi olanlara tek bir dilekçe ile 3500 TL ödenecek... İşte başvuru için şartlar

Milyonlarca SSK ve Bağ-Kurluları etkileyen önemli gelişmeler yaşanıyor. Başvuru yaparak 3500 TL maaş alabilirsiniz. 3500 TL nasıl alınır, kimler faydalanabilir, başvuru şartları neler? Soruları merak içerisinde araştırılmaya başlanmış durumda. Bu soruların cevaplarına ve konu hakkında daha fazla detaya haberimizden göz atabilirsiniz…

2000 yılından önce işyeri açan ancak kayıt yaptırmayan vatandaş SGK'dan müjdeli haber aldı. Daha sonra maddi sıkıntılar nedeniyle kayıt yaptıramayan vatandaşlar, geriye dönük kredi ile çekilme imkanına sahip oluyor. Sosyal Güvenlik Kurumu, hizmetlerin birleştirilmesine ilişkin tüm detayları paylaştı. Hemen SGK'ya yazdığınız bir başvuru ile çekim yapabileceksiniz. Ancak önemli bir noktaya dikkat etmelisiniz. Bu son başvuru tarihidir. Yani başvuruda belirtilen saatte SGK'ya başvurmak zorunludur.

Emeklilik, uzun yıllar çalışmış birçok insanın en büyük hayalidir. Erken emeklilik hakkı elbette önemli bir kesimin beklentisidir. Bugün EYT yönetmeliği merakla bekleniyor ancak erken emeklilik için fırsatlar da var. SGK bugün yazılı bir açıklama yaptı ve 2000'den önce dükkanını açanların 8 yıl erken emeklilik hakkı olduğunu duyurdu. Ancak bu seçeneğe sahip olmak için o sırada mağazayı kendi adınıza açtığınızı kanıtlamanız gerekir.

HİZMET BİRLEŞTİRMESİ İLE EMEKLİ OLABİLİRSİNİZ

Emeklilik için aranan şartlar sigortaya giriş tarihi, ödeme gün sayısı, yaş şartıdır. Ancak son yıllarda kendi kendine dükkân açanlar, Bağ-Kur'a kayıt yaptırmamışlarsa artık geriye dönük olarak kredi alabilecekler. Ancak bunun için adınıza açılan mağazanın 2000 yılından önce açılmış olması gerekir. Eğer böyle bir mağazanız varsa prim gün sayısını tamamlayarak hizmetleri erken emeklilik ile birleştirebilirsiniz. Hatta şartlar gereği doğum veya askerlik borcunu ödeyerek ikramiye günlerini artırmak mümkündür.

ERKEN EMEKLİLİK İÇİN YAZILI BAŞVURU ŞARTI VAR

Yukarıda da belirtildiği gibi, Ulusal Emeklilik Kurumu'na yazılı talep göndererek bu koşulların sağlanması durumunda erken emeklilik seçeneğiniz bulunmaktadır. 6-8 yaşlarında erken emeklilik imkanına sahipsiniz. Ancak bunun için SGK'ya yazılı talep göndermemiz gerekiyor. Ayrıca açtığınız mağazanın erken emekliliğe hak kazanabilmesi için 2000 yılından önce açılmış olması gerekmektedir. O sırada dükkan açtığını ancak BAĞ-KUR kaydı olmadığını kanıtlayan herkes başvurabilir.

ŞİMDİ KAYIT YAPTIRIP BORÇLANABİLİRSİNİZ

Bağ-Kur'a dükkan açıldığında maddi sıkıntılardan dolayı kayıt olamayanlar, geçmişe dönük kayıt yaptırarak borç para alma imkanına kavuştu. Ancak, bunu yaparken şu anda sigortalı çalışıyor olmanız gerekir. Emekli olmadan önce sadece ikramiye gün sayısını tamamlaması gereken kişiler bu formülü kullanarak uzun yıllar çalışmadan emekliliğe hak kazanabilirler.

NE KADAR MAAŞ ALACAKSINIZ?

Peki bu formüle göre emekli olursan ne kadar maaş alacaksın? Aldığınız emekli maaşı, ödediğiniz prime göre değişmektedir. Borç aldığınızda en yüksek primleri öderseniz, daha büyük bir emekli maaşı alabilirsiniz. Ancak, en küçük primi öderseniz, en küçük emekli maaşı ödenir. 2022 yılı için en düşük temel emekli maaşı 3.500 TL olarak belirlendi.

Öne Çıkanlar
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN