Rapor parası günlük ne kadar? 30 Günlük rapor parası ne kadar yatar? Rapor parası hesaplama 2022

Rapor parası günlük ne kadar? 30 Günlük rapor parası ne kadar yatar? Rapor parası hesaplama 2022

Sigortalı çalışanlar tarafından rapor parası en çok merak edilen konular arasında yer alıyor. Peki, rapor parası ne kadardır? Rapor parası neye göre hesaplanıyor? İşte rapor parasıyla ilgili merak edilen her şey...

Rapor parası hesaplamasında sigortalı kişinin raporunun üç günden fazla olması gerekiyor. Aynı zamanda kişinin sağlık durumunun da net olarak bilinmesi gerekiyor.

2022 RAPOR PARASI NE KADARDIR?

Bu yılın rapor parası ayakta tedavi görenlerde günlük 144,5 TL, yatarak tedavi görenlerde de 108,42 TL'den başlıyor. Kişilerin sigorta primlerine göre rapor paraları da artmaktadır.

Rapor parası almak isteyenlerin işvereni tarafından raporlu olduğu SGK'ya bildirilmeli. Bildirim sonrasında iki hafta içinde rapor parası sigortalı kişinin hesabına veya PTT şubesine yatırılır.

10 GÜNLÜK RAPOR PARASI NE KADARDIR?

On gün raporlu olan ayakta tedavi görenlerin alacağı ücret 1.445 TL, yatarak tedavi görenlerin alacağı ücret de 1084.20 TL'dir.

 2022 rapor parası

7 GÜNLÜK RAPOR PARASI NE KADARDIR?

Yedi gün raporlu olan ayakta tedavi görenlerin alacağı ücret 1.011,5 TL, yatarak tedavi görenlerin alacağı ücret de 758,94 TL'dir.

Yatarak ve ayakta tedavide ücretlerin değişmesinin nedeni devletin aldığı bir karardır.

Rapor parası hesaplaması için şu formülü kullanabilirsiniz:

- Ayakta tedavi görenlerin günlük rapor parası hesaplaması 144,5 X gün sayısı

- Yatarak tedavi görenlerin günlük rapor parası hesaplaması 108,42 x gün sayısı

5 GÜNLÜK RAPOR PARASI NE KADARDIR?

Beş gün için rapor parası ayakta tedavi görenlerde 722,5 TL, yatarak tedavi görenlerde 542,1 TL'dir. Asgari ücrete göre hesaplanan rapor parası kişi asgari ücretten fazla maaş alıyorsa artmaktadır.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN