Saatler geri alındı mı? Türkiye'de şu an saat kaç, saatler ne zaman geri alınacak?

Saatler geri alındı mı? Türkiye'de şu an saat kaç, saatler ne zaman geri alınacak?

Saatlerin geri alınıp alınmadığı sorusu 30 Ekim Pazar günü itibariyle merak konusu oldu. Birçok ülkede yaz ve kış saati uygulamalarını kullanan birçok cihaz otomatik olarak 1 saat geriye gidecektir. Peki şu anda Türkiye'de saat kaç? Kış saati uygulaması kaldırıldı mı? Soruları merak içerisinde araştırılmaya başlanmış durumda. Bu soruların cevaplarına ve konu hakkında daha fazla detaya haberimizden göz atabilirsiniz…

Türkiye'de 2016 yılında alınan bir kararla yaz ve kış saati uygulaması kaldırılmıştır. Avrupa'da kış saati başladığında, cep telefonları ve dijital saatler otomatik olarak ayarlanmıştır. Türkiye'de bazı eski aletler otomatik olarak kış saatine alındı.

TÜRKİYE'DE SAATLER GERİ ALINIYOR MU?

2016'dan beri Türkiye'de kış ve yaz saati uygulanmamaktadır. Dolayısıyla Türkiye'de Avrupa ülkelerinde saatlerin ileriye geriye alınması gibi bir durum yoktur.

Türkiye yaz saatiyle devam etmektedir. Avrupa'da kış saatine geçiş yapılırken Türkiye ile Almanya, Fransa, Belçika, Hollanda, İtalya, İsveç, İsviçre ve Danimarka arasındaki saat farkı birden ikiye, İngiltere ile ise üçe çıkıyor. Değişen yaz ve kış saati, Avrupa'da uzun zamandır tartışılan bir konu.

Birçok insan saatlerin ileri ve geri alınmasını sevmiyor. AB Komisyonu, tartışmaların alevlenmesinden sonra 2018'de zaman değişikliği konusunda AB çapında bir çevrimiçi anket başlattı. Çalışmaya yaklaşık 3 milyonu yalnızca Almanya'dan olmak üzere 4,6 milyon kişi katıldı.

Öne Çıkanlar
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN