Sıcaklıklar tüm yurtta düşecek! Meteoroloji o iller için kar uyarısı yaptı!

Sıcaklıklar tüm yurtta düşecek! Meteoroloji o iller için kar uyarısı yaptı!

Türkiye şu anda Ekim ayının son günlerinde. Meteorolojiden yeni hava durumu raporu geldi ve kar yağışı tarihi belirlendi. Kasım ayı yaklaştıkça soğuk havalar etkisini göstermeye başladı. Bazı yüksek kesimlerimizde kar oluşmaya başladı. Ancak bazı illerimizde deniz sezonu devam ediyor. MGM uyarılara yer verdi. Detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz…

Hava durumu raporu, bazı şehirlerde sıcaklıkların 14 dereceye kadar düşeceğini söyledi. İşte detaylar…

SAĞANAK YAĞIŞ ETKİLİ OLACAK

Sakarya'nın kuzeydoğu, Bilecik, Antalya, Çankırı ve Kayseri ile Muğla'nın doğu kesimlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI

Önemli bir değişiklik beklenmemektedir ve ülke genelinde mevsimsel olarak normal seviyelerdedir.

RÜZGAR

 Kuzey ve kuzeydoğu yönlerden güney ve güneybatıdan hafif, doğu kesimlerde, Doğu Anadolu'nun doğu kesimlerinde orta, kuvvetli (50-70 km/sa) esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Doğu Anadolu'nun doğusunda güney ve güneybatıdan kuvvetli (50-70 km/s) rüzgar beklendiğinden dikkatli olunmalı ve olası olumsuzluklara dikkat edilmelidir.

Meteoroloji hava tahminini yayınladı ancak önümüzdeki günlerde havanın nasıl olacağı da haritadan görülebiliyor. Öte yandan meteorolog Prof. Dr. Orhan Şen de yeni bir açıklama yaptı. MGM bir kar yağışı uyarısı daha yaptı.

METEOROLOJİDEN KAR UYARILARI

Karadeniz'in orta ve doğu kesimlerinde şiddetli yağışlar bekleniyor. İşte MGM'den son bir uyarı: Son tahminlere göre; 20 Ekim 2022 Perşembe günü öğleden sonra Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon ve Artvin'in doğusunda kuvvetli (21-50 kg/m2), Akdeniz'de ise yer yer çok kuvvetli ve şiddetli (51-100 kg) olacaktır. Rize ve Artvin bölgesinde. /m2) Şiddetli yağmur ve ara sıra gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Cuma sabahından sonra yağmur bekleniyor ve zaman zaman gece de devam edecek.

Karadeniz'in doğu kesiminde havaların soğumasıyla Cuma günü 1400-1500 metre rakımda kar ve sulu kar yağışı bekleniyor. Şiddetli yağışlar sırasında dikkatli olunmalı ve sel, heyelan, trafik aksaması gibi olumsuzluklar karşısında dikkat edilmesi gerekmektedir.

Öne Çıkanlar
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN