SSK (4A) hizmet dökümü nedir, nereden alınır? SGK 4A hizmet dökümü sorgulama ekranı

SSK (4A) hizmet dökümü  nedir, nereden alınır? SGK 4A hizmet dökümü sorgulama ekranı

Hizmet dökümü birçok sigortalı çalışanın işine yarayan belge türü olurken nasıl ve nereden temin edileceği de merak edilmektedir. SGK 4A hizmet dökümü nedir? SGK 4A hizmet dökümü nereden alınır? İşte, hizmet dökümü sorgulama ekranı haberimizde yer almaktadır

Sosyal Güvenlik Kurumu bünyesinde yer alan her çalışanın alabileceği ve sigorta prim bilgilerinin yer aldığı hizmet dökümü bir belge çeşididir. İşveren tarafından primlerin yatırılıp yatırılmadığı kontrol edilir ve kişinin en kadar dır sigortalı çalıştığı görüntülenmektedir. Bunun üzerine vatandaşlar 4A hizmet döküm belgesini nereden ve nasıl alacağını araştırmaktadır. İşte, hizmet dökümü alma yolları haberimizde

SGK 4A HİZMET DÖKÜMÜ SORGULAMA

Eski dönemde prim ödeyenleri kapsayan 4A üzerinden kişinin SSK'lı oluğu anlaşılmaktadır. Yapılan yeni düzenlemeyle beraber ise sigortalıların hepsi tek bir çatı altında toplanmıştır.

Hizmet dökümü almak için öncelikle ESGM yani SGK üzerinden bulunan sistemden alınırken artık e-devlet üzerinden de bu belgeye ulaşmak mümkündür. TC kimlik numarası ve şifre ile sisteme giriş yaparak kolaylıkla 4A hizmet dökümü belgesine ulaşabilirsiniz. https://www.turkiye.gov.tr/4a-hizmet-dokumu adres üzerinden istenilen belgeyi inceleyebilirsiniz.

4a hizmet dökümü

ŞİFRESİZ SSK 4A HİZMET DÖKÜMÜ

Şifresi olarak 4A hizmet dökümü almak mümkündür. Bunun için yapılması gereken SGK il ya da ilçe müdürlüğüne giderek müracaatta bulunmak yeterli olacaktır. Fakat bu süre biraz uzun olabilmektedir. Bu nedenle e-devlet üzerinden online olarak hizmet dökümüne ulaşmak daha kolaydır. 

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN