TOGG ön sipariş nasıl verilir? TOGG ön sipariş ne zaman başlıyor? 2023 TOGG ön sipariş formu

TOGG ön sipariş nasıl verilir? TOGG ön sipariş ne zaman başlıyor? 2023 TOGG ön sipariş formu

TOGG tanıtımının ardından vatandaşlarda ön sipariş hakkında araştırma yapmaya başladı. İlk etapta 80 bin adet üretim yapılması planlanan TOGG’un Türk tipi ve Avrupa tipi olarak onay alması test yapılacak. TOGG ön siparişinin nasıl verileceği merak edilen konular arasında yer alıyor. İşte konu hakkındaki tüm detaylar…

29 Ekim Cumartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından gerçekleştirilen açılış ile birlikte TOGG, seri üretim aşamasına geçildi. Gemlik tesislerinde seri üretim aşaması için onay verilirken ön sipariş vermek isteyen kişilerin ne yapması gerektiği merak ediliyor. İşte konu hakkındaki tüm detaylar…

TOGG ÖN SİPARİŞ VERİLİYOR MU?

TOGG için seri üretim aşamasına geçiş yapılırken vatandaşlarda ön sipariş için neler yapılacağını merak ediyor. Ön sipariş verilip verilmediği araştırmaları hız kazandı. Konu hakkındaki detaylar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı. Ön satış siparişleri Şubat ayında başlayacak.

TOGG SATIŞLARI NE ZAMAN YAPILACAK?

29 Ekim 2022 tarihinde Gemlik Kampüsü’nde gerçekleşen tören ile birlikte TOGG seri üretim aşamalarını geçirdi. Üretilen araçlar ilk önce test işlemleri için Avrupa'ya gidecek. Türk tipi ve Avrupa tipi onayı almak için teste giden araçların olumlu sonuç alması ile birlikte araç satış işlemleri gerçekleştirilebilecek. Mayıs 2023'te TOGG araçların piyasada yer alması bekleniyor.

TOGG Ön Sipariş

TOGG ÖZELLİKLERİ NELERDİR?

Araç hakkında araştırmalar devam ederken en çok merak edilen konular arasında araç özellikleri geliyor. TOGG araç özellikleri şu şekildedir:

TOGG araçlar arkadan itişli 200 HP ve dört tekerden çekişli 400 HP olarak iki farklı motor kullanmaktadır.

Yüzde 80 doluluğa 25 dakikada ulaşan bataryalara sahiptir.

Benzinli ve dizel araçlarla rekabet edebilecek potansiyele sahiptir.

Aracın logosu ise doğu ve batı ülkelerinin birliğine simgelemektedir.

TOGG ARAÇLARIN HIZI NE KADAR?

 Merak edilen bir diğer konu ise aracın saatte kaç kilometre hızla ulaştığıdır. TOGG otomobilin son hızı 180 km/sa olacak aracın 400 HP versiyonunda 0-100 km/sa hızlanması 4,8 saniye, 200 HP versiyonunda ise 7,6 saniyedir.

Öne Çıkanlar
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN