TOKİ işyeri hangi illerde olacak? TOKİ İlk İşyerim projesi ne kadara satılacak? TOKİ işyeri başvuru şartları

TOKİ işyeri hangi illerde olacak? TOKİ İlk İşyerim projesi ne kadara satılacak? TOKİ işyeri başvuru şartları

TOKİ işyerlerinin satıldığı il ve ilçeler vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. TOKİ Sosyal Konut Projesi'nin ikinci etabında yer alan arsa ve işyerlerinin satış başvuruları 10 Ekim'de başlamıştı. TOKİ dükkanları veya sanayi işyerleri için son başvuruların alınma zamanı 7 Kasım’dır. TOKİ, 28 ilde 10 bin işyeri satacağı il ve ilçeleri açıklığa kavuşturdu. TOKİ işyerleri hangi illerde? TOKİ İşyeri fiyatları, taksitleri ve başvuru koşulları nelerdir? Soruları ise pek çok kişi tarafından merak içerisinde araştırılmaya başlanmış durumda. Bu soruların cevaplarına ve konu hakkında daha fazla detaya haberimizden göz atabilirsiniz…

TOKİ işyerleri 10 Ekim 2022'de başlamıştı. Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesinin ikinci etabı olan sanayi bölgesi başvurusu 7 Kasım 2022'de tamamlanıyor. Başvuru e-devlet aracılığıyla ve İl Merkezlerindeki Halk Bankası, İlçelerdeki Ziraat Bankası Şubeleri aracılıklarıyla yapılıyor.

TOKİ İŞYERİ BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Üretimi ve istihdamı teşvik etmek ve daha sağlıklı bir ortamda ticari hayatın devamlılığını sağlamak için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın İlk İşyerim projelerinde üretilen dükkanlar, ilgili oda üyeleri, mükellef esnaflar ve ustalık veya işyeri açma belgeleri olanların yararlanmaları amaçlanmaktadır.

Başvuru koşulları:

toki

TOKİ KURA ÇEKİLİŞİ NE ZAMAN YAPILACAK VE KURA SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “Mart 2023’e kadar kuralar çekilecek. Noter huzurunda, adaletli bir şekilde yapılacak. Dileyenler yerinde görecek, dileyenler de canlı yayından takip edebilecek. İlk gün ya da son gün başvuran arasında bir fark olmayacak. Kura sonrasında da gerekli işlemler gerçekleştirilecek. Sosyal konut projesinde inşaatları 2 yılda tamamlamayı hedefliyoruz. Depremle mücadelede de önemli bir adım olacak bu bizim için.” dedi.

TOKİ İŞYERLERİ KAÇ METREKARE OLACAK?

Bakan Kurum TOKİ işyerlerine ilişkin şu bilgileri verdi: "İlk İş Yerim projesini 7 bölgeye dağıtmaya çalıştık. Şırnak’ta, Hakkari’de, doğuda çok büyük potansiyel var. Bizim 50 metrekarelik de 200 metrekarelik de iş yerlerimiz var. Üzerine kayıtlı iş yeri olmayan vatandaşlarımız bunlar için başvuruda bulunabilecekler. Biz gençlerimize, kendi işinin sahibi olma fırsatını veriyoruz. Vatandaşımız aidat öder gibi iş yerini kurabilecek. O 50 metrekarelik dükkandan sonra belki bir fabrika kuracaklar.

İŞYERİ AÇMA BELGESİ OLMAYANLAR TOKİ İŞYERİ BAŞVURUSU YAPAR MI?

İş yeri açma belgesi olmayanlar bu projeye başvuramayacak. İş yeri açma belgesiyle, ustalık belgesiyle gidip başvurulacak. 7 Kasım’a kadar İlk İş Yerim başvuruları devam ediyor. Sonrasında kura süreçleri başlayacak."

TOKİ İŞYERİ NERELERDE VAR?

Proje çerçevesinde ilk sırada düşünülen 10.000 işyerinden, en fazlası 1000 işyeriyle Ankara'da bulunacak, İzmir'de 700, Bursa, Konya, Adana, Malatya, Gaziantep ve Şanlıurfa'da 500'er işyeri yapılacaktır. Bunlarla beraber işyeri yapılacak illerin listesiyse şu şekilde:

toki

toki

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN