TOKİ kuraları ne zaman çekilecek? İstanbul, Ankara, İzmir TOKİ kura çekim tarihleri ve TOKİ sonuç sorgulama işlemleri

TOKİ kuraları ne zaman çekilecek? İstanbul, Ankara, İzmir TOKİ kura çekim tarihleri ve TOKİ sonuç sorgulama işlemleri

E-devlet üzerinden başvuruları gerçekleştiği TOKİ kura sonuçları 2+1 ve 3+1 konut başvuruları gündemde yer alırken milyonlarca vatandaş yaptığı 608 bin liraya sahip olan 2+1 konutlar aylık 2.280 TL'den başlarken 3+2 evlerinin ise taksit ödemeleri 3.780 TL olduğu belirlendi. Bunun üzerine vatandaşlar TOKİ evlerinden yararlanmak isteyenler kura çekimlerini ve sonuçlarını araştırmaya başladı. TOKİ kura sonuçları açıklandı mı?

Cumhuriyet tarihinin en büyük projesi olan TOKİ sosyal konutlarının başvuruları 14 Eylül tarihine başlarken 31 Ekim tarihinde sona ermesi planlandı. En fazla konut yapılacak olan şehir İstanbul olurken genel olarak evlerin yüzde 10'luk kısmı peşinat ve 240 ay vade ile satılacaktır. Bunun üzerine TOKİ kura çekimleri ne zaman, sonuçlar açıklandı mı? İşte detaylar...

TOKİ KONUT KURA SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

81 il için farklı olarak gerçekleşecek olan kuralar noter huzurunda gerçekleşeceğinden bunun sonuçları ise dijital bağlantıdan paylaşılacaktır. Satışa sunulacak olan konutlar için kura çekimlerinin yeri ve saat bilgileri https://www.toki.gov.tr/ adres üzerinden öğrenilebilir.

TOKİ KONUT ARSA FİYATLARI NELERDİR?

Müstakil parsel arsalarının fiyatları 192 bin 500 TL olurken taksit ödemeleri ise aylık 1604 TL olarak 10 vadeyle gerçekleşecektir. Hisseli parsel arsaların satışı ise 112.500 TL olup aylık ödemeler ise 937 TL'ye denk gelmektedir.

TOKİ kura sonuçları

TOKİ TAKSİT ÖDEMELERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

TOKİ taksit ödemeleri sözleşme tarihini takip eden ay itibariyle başlarken kura çekimlerinin ise Kasım ayının ilk haftasında gerçekleşmesi beklenmektedir. Bunun devamında ise TOKİ taksit ödemelerinin de Aralık ayında başlayacağı bildirildi.

2023 Mart ayında gerçekleşecek olan kura çekimlerinin son ermesinin ardından sözleşmeler imzalanırken peşin ödemeler ve taksitler ise ödenmeye başlanacaktır.

TOKİ SOSYAL KONUTLAR İSTANBUL'DA HANGİ İLÇELERDE GERÇEKLEŞECEK

Arnavutköy,

Başakşehir,

Esenler,

Çatalca,

Silivri,

Tuzla

TOKİ SOSYAL KONUTLAR ANKARA'DA HANGİ İLÇELERDE GERÇEKLEŞECEK?

Ayaş,

Gölbaşı,

Kahramankazan,

Mamak,

Etimesgut,

Polatlı,

Sincan

TOKİ SOSYAL KONUTLAR İZMİR'DE HANGİ İLÇELERDE GERÇEKLEŞECEK?

Aliağa,

Bergama,

Dikili,

Güzelbahçe,

Kiraz,

Menemen,

Merkez,

Seferihisar,

Torbalı,

Urla

Öne Çıkanlar
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN