Türkiye'de en ucuz tatil nerede yapılır? Türkiye'de ucuza tatil yapabileceğiniz en iyi yerler

Türkiye'de en ucuz tatil nerede yapılır? Türkiye'de ucuza tatil yapabileceğiniz en iyi yerler

Yaz aylarının sonuna geldiğimiz bu günlerde hala bir tatil planı yapmayan vatandaşlar ucuza tatil yapabilecekleri yerleri araştırıyor. Peki, Türkiye'de en ucuz tatil nerede yapılır? Türkiye'de hem ucuz hem güzel tatil noktaları nerelerdir? İşte detaylar...

Tatil cenneti Türkiye'de ucuza tatil yapacak birçok nokta bulunuyor. Peki, buralar neresidir? Türkiye'deki ucuz tatil yerleri neredir? Ucuza tatil yapmanın ipuçları nedir? Detaylar haberimizde...

Ucuz tatil yapmanın püf noktaları

- Erken rezervasyon yaptırmak tatili ucuza getirmenin en önemli kuralıdır.

- Tatil sitelerinin üyelerine özel verdiği indirimleri kullanmak.

- Uçak ya da otobüs biletini erken alarak daha uyguna getirmek.

Türkiye'nin uygun fiyatları tatil noktaları

Erdek-Balıkesir

İstanbul ve Bursa gibi illere yakın olan Erdek adeta saklı bir cennettir. Harika doğasıyla kendine hayran bırakan Erdek'te yapacağınız tatil hem ruhunuzu doyuracak hem de cebinize dost olacaktır. Bodrum gibi bölgelerde 4 günlük tatile vereceğiniz parayı Erdek'te 7 günlük tatilde kullanabilirsiniz.

Sığacık-İzmir

Kalabalıktan sıkılan ve sakin bir tatil geçirmek isteyenlerin ilk tercihleri arasında Sığacık yer almaktadır. Sığacık sadece sakinliğiyle değil uygun fiyatlarıyla da birçok tatil noktasından ayrılmaktadır.

Gökçeada-Çanakkale

Ada tatili sevenler için en iyi alternatif Gökçeada'dır. Hem eşsiz doğada tatil yapabilir hem de uygun fiyatlardan dolayı bir sonraki senenin tatil parasını bile ayırabilirsiniz. Ayrıca su sporlarına meraklı olanlar için Aydıncık Plajı'nda rüzgar sörfü ve kitle surf etkinlikleri ve Yıldız Koyu'nda dalış düzenleniyor.

 EN UYGUN TATİL YERLERİ

Ayvalık-Balıkesir

Her yerin zeytin kokusuyla dolduğu Ayvalık'ın tüm sokakları denize çıkıyor. Gezmeyi sevenler için pek çok tarihi yer sunan Ayvalık da denizden çıkmayanlar için de birçok sahil bulunuyor. Yeme içme konusunda oldukça uygun fiyatlar sunan Ayvalık, konaklamada da tatilcilerin yüzünü güldürüyor.

Didim-Aydın

Uzun plajları ve berrak deniziyle dikkat çeken Didim, ilkbahar ile sonbahar sezonunda da plaj sezonunu açıyor. Ayrıca keşfedilmeyi bekleyen koyları ile de tatilcilerin dikkatini çekiyor. Uygun fiyatlarla tatil yapmak isteyenlerin en uğrak noktası olan Didim tatil sezonunda en kalabalık olan bölgeler arasında yer alıyor.

Foça-İzmir

Eski ve Yeni Foça olarak ikiye ayrılan Foça tatilcilere birçok fırsat sunuyor. Uygun fiyatlarıyla dikkat çeken Foça'nın gezilecek yerleri de tatilcileri mest ediyor.

 FOÇA İZMİR

Amasra-Bartın

Karadeniz'in en güzel tatil yerleri arasında yer alan Amasra küçük olduğu gibi hem uygun fiyatlı hem de diğer büyük tatil beldelerinde bulunan her şeye sahip. Amasra'daki oteller fiyat ve performans bakımından oldukça başarılı.

Akçakoca-Düzce

Karadeniz'in en çok tercih edilen tatil yerlerinden biri de Akçakoca'dır. Vadileri, dereleri, şelaleleri ve fındık bahçeleri ile yemyeşil bir alana sahipken denizi de oldukça temiz.

Assos-Çanakkale

Midilli Adası'nın karşısında bulunan Assos, ülkemizdeki en fazla oksijene sahip olan yerlerden birisi. Tertemiz denizi ve eşsiz güzelliğiyle tatilcileri büyüleyen Assos'da yeme içmeden barınmaya kadar her şey oldukça uygun fiyatlarda.

 EN UYGUN TATİL YERLERİ

Güzelçamlı-Aydın

Güzelçamlı'nın en bilinen yeri, Dilek Yarımadası Milli Parkı'dır. Çeşitli bitki ve hayvanlarıyla tanınan bu park ziyaretçilerini doğal güzellikleri ile mest ediyor. Ayrıca berrak ve temiz denizinde saatlerce kalmak isteyeceğiniz de bir gerçek.

Akçay-Balıkesir

Kaz Dağları'nın yakınlarında yer alan Akçay'da yeşil ve mavi uyumlu tatil keyfini kesinlikle sürmelisiniz. Birçok kaplıcaya sahip olan bölge her sene binlerce turiste de ev sahipliği yapıyor. Diğer tatil beldelerine göre oldukça uygun olan Akçay'da ucuz ve güzel bir tatil yapabilirsiniz.

Olimpos-Antalya

Tatilcilerin uğrak noktası Antalya'nın en farklı bölgesi Olimpos'tur. Antalya'ya 85 kilometre uzaklıkta olan bu bölgede tatil yapmak merkezi yerlere göre oldukça ucuz.

 UCUZ TATİL BÖLGELERİ

Datça-Muğla

Datça, Bodrum ve Çeşme kadar popüler olmasa da en çok turist çeken bölgelerden birisi. Ancak buna rağmen hala sakinliğini korumayı başarıyor.

Erdemli-Mersin

Güney'de Antalya'dan daha ucuza tatil yapmak isteyenler için Erdemli mükemmel bir seçenek. Muhteşem denizi ve sahilleriyle dikkat çeken Erdemli'de gezilecek yer seçeneği de oldukça fazla.

Sinop

Karadeniz'in en kuzeyinde yer alan Sinop, mutlaka gidip tatil yapılması gereken yerlerden biri. Plaj girişleri çok uygun olan Sinop tatil için en ideal noktalardan biri. Ancak bölgedeki tek ucuzluk plajlarda değil. Konaklamadan yeme içmeye kadar şehirdeki her şey adeta cep dostu diyebiliriz.

Safranbolu-Karabük

UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Safranbolu tam bir açık hava müzesidir. Pek çok medeniyeti ağırlayan Safranbolu, uygun fiyatlarla hafta sonu tatili yapmak isteyenler için ideal bir bölgedir. 

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN