Zara, Trendyol, Amazon, Hepsiburada black friday günleri başladı mı, ne zaman başlıyor?

Zara, Trendyol, Amazon, Hepsiburada black friday günleri başladı mı, ne zaman başlıyor?

Kara Cuma olarak bilinen Black Cuma indirimli alışveriş günleri tüm Dünya'da heyecanla bekleniyor. ` oranında indirimlerin yapılacağı bu özel günde ülkemizdeki birçok alışveriş sitesi ve marka da indirime girecek. Peki, Black Cuma indirimleri ne zaman başlayacak? Zara, Trendyol, Hepsiburada Black Cuma indirimleri hangi tarihte? İşte konuyla ilgili detaylı bilgi...

Her sene mağazalar ile alışveriş sitelerinde alışveriş rekoruna neden olan Black Cuma günlerine çok az kaldı. Bu yıl %60'ı bulacak indirimlerin yapılacağı Black Cuma günleri vatandaşlar tarafından merakla bekleniyor.

2022 BLACK FRİDAY NE ZAMAN BAŞLIYOR?

ABD ile Avrupa ülkelerinde Black Cuma yani Kara Cuma olarak bilinen indirim günleri, Türkiye'de muhteşem Cuma ile Efsane Cuma olarak bilinmektedir. Türkiye'deki indirimler Kasım ayı itibariyle alışveriş sitelerinde başlayacak. Mağazalardaki Black Cuma indirimleri ise 25 Kasım Cuma gününden itibaren başlamış olacak.

ZARA, TRENDYOL, HEPSİBURADA BLACK FRİDAY İNDİRİMLERİ NE ZAMAN?

Türkiye'de heyecanla beklenen Black Cuma günlerine az kaldı. Trendyol, Amazon ve Hepsiburada gibi alışveriş sitelerinin indirimleri ne zaman başlayacak bilinmiyor. Ancak geçtiğimiz senelerde olduğu gibi bu sene de tüm Kasım ayı boyunca bu sitelerde indirim yapılması bekleniyor. Zara ise Black Cuma indirimine 25 Kasım tarihinde başlayacak.

 black friday nedir

BLACK FRİDAY NE OLUYOR?

Black Cuma indirimli alışveriş günleridir. Bu indirim günleri ABD'de Şükran Günü'nün ardından ilk Cuma günü kutlanmaktadır. Black Cuma 1932 senesinden bu zamana kadar Noel alışverişinin başlangıcı sayılır. Bu günlerde mağazalar sabahın erken saatlerini açılarak, gece geç saatlere kadar indirimli fiyatlarla hizmet verir.

Söz konusu indirimli alışveriş gününden ilk kez 1961'de gazetelerde Black Cuma diye bahsedilmiştir. O gün ise, Philadelphia'da alışveriş kaynaklı yoğun trafik yaşanmış ve vatandaşlar pek çok zorluk yaşamıştır. Bu yüzden de Black Cuma ismini almıştır. 

Öne Çıkanlar
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN