Akşama Arnavut ciğeri yapın kaynananızın gönlünü alın! İşte Arnavut ciğerinin tarifi

Akşama Arnavut ciğeri yapın kaynananızın gönlünü alın! İşte Arnavut ciğerinin tarifi

Sakatat yemeklerini sevenlere müjdeli bir haberimiz var. Haberimizde özenle tarifini paylaştığımız Arnavut ciğeri tarifimiz tam size göre. Parmaklarınızı yiyeceğiniz Arnavut ciğerinin işte ayrıntılı tarifi sizlerle...

Geleneksel sakatat yemeklerimizden biri olan ciğeri bazıları bayıla bayıla yerken, çoğu kişi de burun kıvırıyor. Bizde bugün haberimizde sakatat severlerin sevineceği mükemmel bir lezzete sahip olan Arnavut ciğerinin ayrıntılı tarifi hazırladık. Sizi mutfakta çok yormadan kolay ve pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz Arnavut ciğeri tarifimizi mutlaka denemenizi tavsiye ediyoruz. İşte dillere destan Arnavut ciğerinin tarifi şöyle;

MALZEMELER

700 gram kuzu ciğeri (zarı temizlenmiş, iri küp doğranmış)

Yarım su bardağı un

1,5 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı pul biber

Kızartma için;

2 çorba kaşığı un

1,5 su bardağı sıvı yağ

Servis için;

Kuru Soğan

Sumak

Kimyon

Maydanoz

YAPILIŞI

Dillere destan Arnavut ciğeri yapabilmek için bu tarifimizde kullanacağımız ciğer kuzu ciğeri olmalı. Ve gerçekten lezzetli ve sertleşmemiş bir Arnavut ciğeri yemek istiyorsanız kuzu ciğerinizi yıkamamalısınız. Şimdi tarifimize geçelim. Zarı temizlenmiş ve küp küp doğranmış ciğerimizi tel süzgece alalım. Varsa kanını bu şekilde süzmüş olalım. Kızartma tenceresine sıvıyağımızı dolduralım ve iyice kızmasını bekleyelim. Yağın kızmasını beklerken bizde bu arada derin bir kapta unu, tuzu, kırmızı biberi karıştıralım. Ciğerleri bu karışıma alıp harmanlayalım. Kızgınlaşan yağın içine ciğerimizi atmadan önce ciğerin üzerindeki fazla unun gitmesi için ciğeri biraz çırpalım ve ciğerleri 1-1,5 dk. kızartalım. Yağdan ciğerlerimizi süzerek alalım. Şimdi de ikinci kızartma işlemine geçelim. İkinci kızartma için yağın kızmasını beklerken derin kabımızda azar azar 2 kaşık unumuzu ciğerlerin üzerine gezdirelim.

arnavut-cigeri-2551490-810x458.jpg

BU LEZZETE CAN DAYANMAZ

Ciğerleri tekrar yağa atarak karıştırarak 1 dakika kızartalım. Yağdan süzerek aldığımız ciğerleri kapaklı bir kaba alalım, kızarttığımız yağdan da 5-6 çorba kaşığı kadar üzerine gezdirelim. Kapağını kapattığımız ciğerleri temiz bir örtüye sararak 15 - 20 dakika dinlendirelim. Bizde bu arada soğan piyazımızı hazırlayalım. Kuru soğanları piyazlık dilimleyelim. Üzerine kimyon ve sumak atıp karıştıralım. Üzerine ince kıyılmış maydanozu ekleyelim. Tercihe göre Arnavut ciğerinin yanında patates kızartması da servis edebilirsiniz.

AFİYET OLSUN...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN