Ayva tatlısına 2 kaşık bunu ekleyin asla kararmıyor! Rengi kıpkırmızı kalıyor

Ayva tatlısına 2 kaşık bunu ekleyin asla kararmıyor! Rengi kıpkırmızı kalıyor

Havalar soğuduğunda, birçok kişinin tercih ettiği tatlılardan biri olan ayva tatlısının tarifi bulunmaktadır. Ayva tatlısı, Türk mutfağında sıkça tüketilen ve ayva meyvesiyle yapılan bir tatlı çeşididir. Bu tarifle ayva tatlınız kararmayacak! Rengi ise kırmızı kalacak..

Özellikle taze ayva meyvesinin bulunmadığı kış aylarında sıklıkla tercih edilen bir tatlıdır. Ayva meyvesinin kendine özgü lezzeti ve kıvamıyla hazırlanan bu tatlı, genellikle şerbetli veya pekmezli olarak yapılır. Ayva tatlısının yapımı oldukça basittir. İşte tarifi ve püf noktası

img-9512.jpeg

İŞTE AYVA TATLISININ TARİFİ

Malzemeler:

• 1 su bardağı su
• 6 yemek kaşığı şeker
• 2 adet çubuk tarçın
• 3-4 adet karanfil
• 3 adet ayva
• Süslemek için toz Antep fıstığı ve kaymak

Ayvaların kabuklarını soyun ve ortadan ikiye kesin. Çekirdeklerini çıkarın.
Ayvaların kararmasını önlemek için limonlu suya koyun ve ayva kabuklarını da aynı suya yerleştirin.
Geniş tabanlı bir tencereye ayvaları dizin. Her bir ayvanın üzerine yaklaşık olarak 2 yemek kaşığı toz şeker serpiştirin.
Ardından limonlu su, ayva çekirdekleri, ayva kabukları, su ve baharatları tencereye ekleyin.
Kısık ateşte ayvalar yumuşayıp rengi pembeleşene kadar pişirin. Eğer ayvalar pişmişse ocaktan alın ve ilk sıcaklıklarının geçmesi için 10 dakika bekleyin.
Pişen ayvaları servis tabağına alın. Tencerede kalan suyu süzün ve ayvaların üzerine gezdirin. İsteğe bağlı olarak üzerini toz Antep fıstığı ve kaymak ile süsleyin. Afiyet olsun.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN