Balık Kokusuz Pişsin İstiyorsanız Birde Böyle Deneyin! Kokusuz Balık Pişirmenin Yolları Bakın Neler

Balık Kokusuz Pişsin İstiyorsanız Birde Böyle Deneyin! Kokusuz Balık Pişirmenin Yolları Bakın Neler

Sizde balığı severek tüketiyor ama kokusuna tahammül edemiyor musunuz? Yoksa balık kokusu başınızı mı ağrıyor? İşte severek yediğimiz balığı, kokusuz pişirmenin yollarını okuyunca rahat bir nefes alacaksınız. Kokusuz balık pişirmenin tüm ayrıntıları haberimizde saklı...

Üç tarafı denizle çevrili cennet vatanımızda en çok tüketilen omegadan zengin vitamin içeriği ve güçlü besin değeri bakımından oldukça faydalı olan balık; hem çocukların, hem de yetişkinlerin düzenli olarak tüketmesi gereken gıdalardan biridir. Sofralarımıza lezzetiyle zenginlik katan balık, besin değeri yüksek ve sindirimi kolay bir besindir. Omega-3 yağ asitlerinden çoklu doymamış yağ asitleri EPA ve DHA sadece deniz ürünlerinde bulunur. Omega-3 bakımından zengin olan bu besinin kalp damar hastalıklarına karşı da koruyucu bir etkisi vardır. Özellikle çocuklarda boy uzaması için çok faydalıdır. Bu sebeple hangi mevsimde olursanız olun haftada en az 2 defa balık tüketmek sağlık açısından oldukça önemlidir. Hamsi ve sardalya gibi küçük balıkları doğrudan kızartabilirsiniz. Palamut gibi büyük balıkları kızartmak istiyorsanız, balıkları önce fileto halinde dilimlemeyi ihmal etmemelisiniz. Aksi takdirde her tarafları eşit şekilde pişmeyebilir. Balığın lezzetli bir şekilde pişmesi için, en taze balığı seçmeye de özen göstermeniz gerekir. Balık seçerken taze olup olmadığını anlamak için ilk yapmanız gereken rengine bakmaktır. Eğer rengi parlaksa ve diri bir görüntüsü varsa balığınız taze demektir. Ayrıca taze olan balığın gözleri cam gibi parlak, kulakları ise alaca kırmızı renkte olur. Bayat balığın derisi pul pul dökülür. Bayat balığı aldığnız takdirde mutfağınızda pişirdiğinizde daha fazla balık kokusu olacaktır. Peki bu kadar besleyici olan balığı evimizde nasıl kokusuz pişirebiliriz?

- Balığın taze olmasına dikkat etmelisiniz

-Kızartma yapmaya başladığınız anda ocağın yan gözünde ağzı açık bir kabın içinde sirkeli su kaynatın. Göreceksiniz balıklar daha az koku yayacak.

- Kızartma yaparken yağ dolu bir tavada balık kızartmak yerine kapaklı balık tavası kullanabilirsiniz.

kizart.jpg

BALIK KOKUSUNA SON

- Kızartma yapacağınız zaman balıkları yağlı kağıda dizip üzerine sıvıyağı gezdirip, tekrar üzerine yağlı kağıtla sıkıştırıp pişirdiğinizde, koku içe hapsolacağı için etrafa koku yaymayacaktır.

- İçi iyi temizlenip yıkanmamış balıklar pişmesi durumunda koku yayacaktır.

- Balığı pişirirken kullanmadığınız bir tencere yada tavada yumuşatıcı ve suyu karıştırıp kaynattığınızda balık kokusunu engellemiş olacaksınız.

- Tavada balık kızartmak ağır olur diye düşünürseniz; balıklarınızı yıkayıp tuzlayın. Fırın tepsisine yağlı kağıt serip üzerine balıklarınızı koyun. Bu şekilde fırında pişen balıklar hem daha hafif hem de kokusuz olacaktır.

kakkkk.jpg

-Kızartma işlemini bitirdikten sonra tavayı önce soğuk sudan geçirerek soğutun, sonra sıcak su ile yıkayın. Önce sıcak su ile yıkarsanız koku daha çok artar.

- Balık kokusunu elinizden ve kullandığınız gereçlerden çıkarmak için önce soğuk su ile yıkayıp, sonra sirke veya limon ile ovun.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN