Bu basit tarifi yapan daha önce helva yememişim diyecek! İşte sadece iki malzemeyle 5 dakikada yapacağınız sıcak helva tarifi

Bu basit tarifi yapan daha önce helva yememişim diyecek! İşte sadece iki malzemeyle 5 dakikada yapacağınız sıcak helva tarifi

Geleneksel Türk mutfağının başlıca lezzetlerinden biri olan helva çeşitlerini büyük küçük herkes çok sever. Helva çeşitlerinin başında da sıcak helva gelir. Sıcak helvayı ise genellikle balık yedikten sonra tercih ederiz. İşte bugün haberimizde sadece 2 malzeme kullanarak yapabileceğiniz sıcak helvanın tarifini paylaşacağız...

Balığın yanına meze ve salataların çok yakıştığını bilmeyen yoktur tabi ki. Ancak balık dendiğinde ilk akla gelen şeylerden biri de hiç şüphesiz tahin helvasıdır. Mezelerin ve muhabbetin eşlik ettiği balık sofralarını sonlandırmadan önce fırında helva yemek adettendir. Balık restoranlarında yemekten sonra helva servis edilmesinin bazı sebepleri var. Öyle ki halk arasında "Balıktan sonra helva yiyin ki, balık öldüğünü anlasın" şakası da oldukça meşhur. Sütlü tatlılar balığın bayat olması ihtimaline karşı tüketilmezken şerbetli tatlılar yüksek şeker oranıyla mideye rahatsızlık vermeye devam edeceği için tercih edilmiyor. İşte bu noktada en ideal tatlı olarak helva devreye giriyor ve balık yedikten sonra yaşanan kan şekeri düşüklüğüne çare oluyor.

Balığın üzerine helva yenmesinin tek nedeni bu değil elbette. Diğer yandan helva içerdiği tahin sayesinde balık sofralarının sağlıklı bir kurtarıcısı oluyor. Nasıl derseniz hemen anlatalım. Zira tahin denizlerdeki kirlilikten dolayı balıklarda biriken ağır metalleri sıfırlıyor, radyasyon ve bazı ilaçların etkilerinden vücudu koruyor, aynı zamanda vücuttaki fosfor miktarını düzenleyerek midedeki asit dengesi normalleştiriyor. Bu yüzden helva sadece balık sofralarına leziz bir son olmakla kalmıyor, aynı zamanda aşırı miktarda tüketilmemek kaydıyla sağlığımızı da koruyor.

MALZEMELER

Yarım kilo tahin helvası

1 su bardağı süt

YAPILIŞI

Efsane lezzet fırında sıcak helva tarifimize öncelikle hazır aldığımız tahin helvasını küpler halinde kesmekle başlayalım. Şimdi elimize derin bir kap alalım. İçine küp halinde kestiğimiz tahin helvasını, çatal kullanarak ezelim. Üzerine 1 su bardağı sütü de ekleyip bu iki malzemeyi güzelce karıştıralım. Dilerseniz çatal yerine blender da kullanabilirsiniz. Daha sonra elde ettiğimiz helvalı karışımı toprak güveçlere yada suffle kaselerine yerleştirelim. Fırında sıcak helva yaparken en önemli detay, helvalı karışımı toprak güveçlere yada suffle kaselerine paylaştırırken kaselerin yarısına kadar helvalı karışımdan koymalısınız.

basliksiz-21.jpg

BU LEZZET BAŞINIZI DÖNDÜRECEK

Aksi taktirde fırında pişen sıcak helva kabına sığmayıp taşacaktır. Toprak güveçlerinizin içini doldurduktan sonra ister fırın tepsisine dizin isterseniz fırınınızın ızgara kısmına da dizebilirsiniz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında sıcak helvamızın üzeri kızarana kadar pişirelim. Hemen pişen bir tatlı olduğu için başından ayrılmasanız iyi ederseniz. Fırında pişen sıcak helvalarımızı alalım ve servis edelim. Aman dikkat sıcak helvayı yerken ağzınızı ve dilinizi yakmayın. Yemek için sabırlı olun.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN