Bu yöntem konservelere taş çıkarıyor! Ne buz kokusu oluyor, ne eriyor işte taptaze kışlık domates saklama yöntemi

Bu yöntem konservelere taş çıkarıyor! Ne buz kokusu oluyor, ne eriyor işte taptaze kışlık domates saklama yöntemi

Kış aylarında taze domateslere sahip olmanın keyfini çıkarmak için bu basit buzluk saklama yöntemlerini kullanabilirsiniz. Üstelik Bu yöntem konservelere taş çıkarıyor. Böylece, yaz mevsimi bitse bile lezzetli domateslerin tadını çıkarabilir ve yemeklerinize tazelik katabilirsiniz. İşte taptaze kışlık domates saklama yöntemi...

Soğuk kış ayları geldiğinde taze sebzelerin ve meyvelerin bulunması bazen zor olabilir. Ancak, domateslerin tadını yıl boyunca çıkarmak mümkün! Domatesleri buzlukta saklayarak, kış aylarında bile taze ve lezzetli bir sebze kaynağına sahip olabilirsiniz. Peki, bu konuda nelere dikkat etmelisiniz? İşte size kışlık domatesleri buzlukta saklama yöntemleri hakkında bilmeniz gerekenler.

649eb0f94e3fe0151870dae8.webp

DOMATES SEÇİMİ

Domatesleri buzlukta saklamadan önce, en önemli adım doğru domatesleri seçmek. Olabildiğince olgun, lezzetli ve taze domatesler tercih edilmelidir. Domateslerin kabuklarında herhangi bir leke veya çürüme olmamalıdır.

YIKAMA VE HAZIRLIK

Domatesleri yıkamadan önce mutlaka sap kısımlarını çıkarın. Ardından domatesleri güzelce yıkayın ve kurulayın. İnce bir dilimleme işlemi de bu aşamada gerçekleştirilebilir. Dilimlenmiş domatesler, daha sonra kullanım için daha pratik olacaktır.

BUZLUK POŞETLERİ VEYA KAPLAR

Domatesleri saklamak için uygun olanaklar arasında buzluk poşetleri veya hava geçirmez kaplar bulunur. Buzluk poşetleri, domates dilimlerini tek tek ayırarak poşetlere yerleştirmek için idealdir. Hava geçirmez kaplar ise domatesleri dilimli veya bütün halde saklamak için kullanılabilir.

maxresdefault.jpg

DONDURMADAN ÖNCE DİKKAT

Domatesleri buzlukta saklamadan önce birkaç önemli adımı unutmamalısınız. İlk olarak, domatesleri fazla sıkıştırmamaya özen gösterin. Sıkıştırılmış domatesler donarken birbirlerine yapışabilir ve daha sonra kullanıldığında istenmeyen sonuçlara yol açabilir. Ayrıca, poşet veya kaplarda olabildiğince hava boşluğu bırakmaya çalışın. Buradaki havayı bir pipet yardımı yada vakumlama aracı ile güzelce alın. Bu, domateslerin daha iyi donmasına yardımcı olur. 2. yöntem olarak ise domateslerinizi dilimleyerek buzlukta saklama. Domateslerinizi istediğiniz büyüklükte dilimleyin. Domateslerden akan fazla su ve çekirdekleri kenara ayırın ve kalan domates dilimlerini dikkatlice buzdolabı poşetlerine pay edin.

SAKLAMA SÜRESİ VE KULLANIM

Domatesleri buzlukta sakladığınızda, genellikle 6 ila 12 ay arasında taze kalabilirler. Saklama süresi, domateslerin başlangıçta ne kadar taze olduğuna ve dondurma sürecinin ne kadar iyi yapıldığına bağlıdır. Domatesleri kullanmadan önce buzlukta birkaç saat çözün, böylece daha kolay kesilebilirler. Salatalar, soslar, çorbalar ve yemekler için kullanabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN