Bursa’da yok satıyor, herkes yemek için sıra bekliyor! Yapması basit, lezzeti tarifsiz

Bursa’da yok satıyor, herkes yemek için sıra bekliyor! Yapması basit, lezzeti tarifsiz

Helva denildiğinde herkesin aklına ilk olarak irmik ve un helvası gelse de bu lezzet bambaşka bir tarif sunuyor. Bursa'da vatandaşların önünde sıra beklediği bu lezzeti evde yapmakta oldukça basit ve pratik oluyor. Bursa'nın meşhur süt helvası için herkes sizin kapınızda kuyruk olacak. İşte süt helvası tarifi…

Fırında pişen ve ağıza attığınız anda dağılan süt helvası tatlı severlerinde favorisi olacak. Helva denildiğinde akla ilk olarak un ve irmik helvası gelse de bu lezzetin tarifi bir başka oluyor. Tatlı ihtiyacınızı anında kesecek muhteşem bir sütlü tatlı tarifi olan süt helvasının yapımı da oldukça basittir. İşte süt helvası tarifi…

SÜT HELVASI TARİFİ

Malzemeler

120 gram tereyağı

1 su bardağı un

1 su bardağı şeker

4 su bardağı süt

4 tatlı kaşığı kahverengi şeker

sut-helvasi.jpg

SÜT HELVASI TARİFİ NASIL YAPILIR?

  • Tereyağını yapışmaz bir tavaya alarak eritin.
  • Eriyen tereyağına unu ekleyerek un sararıp, kokusu çıkıncaya kadar (15 dakika) orta ateşte sürekli karıştırarak kavurun. Kavrulduktan sonra ocağın ısısını düşürün.
  • Bu sırada sütü ayrı bir tencerede ısıtın.
  • Şekeri süte ekleyerek eritin ve kaynamadan ocaktan alın.
  • Şekerli süt karışımını, tereyağı-un karışımına ekleyin. Ekleme esnasında topaklanmaması için sürekli ve hızlı bir şekilde karıştırın.
  • 2-3 dakika kısık ateşte karıştırdıktan sonra, helva karışımını fırın/sufle kaplarına doldurun.
  • Üzerlerine kahverengi şeker serptikten sonra 180 derece fırında ve üst rafta 10 dakika kadar üzerlerini kızartın ve helvanızı ılıkken afiyetle tüketin.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN