Çocuğunuz artık dışardaki patateslerin yüzüne bakmayacak! İşte, çıtır çıtır baharatlı patates kızartmanın püf noktası

Çocuğunuz artık dışardaki patateslerin yüzüne bakmayacak! İşte, çıtır çıtır baharatlı patates kızartmanın püf noktası

Büyük küçük herkesin bayılarak yediği patates kızartması, özellikle dışarda yendiğinde daha da lezzetli oluyor. Peki, bu lezzetin sırrı nedir? İşte, dışardaki patateslerin yüzüne baktırmayacak çıtır çıtır baharatlı patates kızartmasının püf noktası…

Hamburger, köfte, tavuk… Her yemeğin yanına eşlik eden patates kızartmasını çıtır çıtır yapmanın püf noktaları belli oldu. Bu püf noktaları öğrendikten sonra bir daha dışarda hazır patates yemeyecek, evde kendiniz yapacaksınız…

ÇITIR PATATES KIZARTMANIN PÜF NOKTALARI

Patatesin çıtır olması için en önemli etken doğru patates seçimidir. Sarı patates ve Afyon russet olarak bilinen patatesler kızartmaya en uygun patates çeşitleridir. Taze patatesler sulu olduklarından kızartma aşamasında yeterince kıtır hale gelmezler.

patates-kizartmasi-1.jpg

SOĞUK SUDA BEKLETİN

Patatesleri istediğiniz biçimde dilimleyin ve ardından tuz ve buz dolu bir suda 30 dakika bekletin. Burada patates dilimlerinin boyutlarının eşit olması her yerinin eşit pişmesi bakımından önemli. 30 dakika dolduğunda patates dilimlerini bir kağıt havluyla iyice kurulayın.

İKİ DEFA KIZARTIN

İlk önce patatesler orta ısıdaki yağa(135 derece civarı) atıp 7-8 dakika kadar ön kızartma yapın. Sonra bir süzgecin üzerinde yağlarını süzdürüp soğumaya bırakın. Patatesler soğurken yağı iyice kızdırın(175 derece civarı) ve 2. kere 8-10 dakika civarı kızartın. Yağdan alıp tekrardan biz süzgeç üzerinde fazla yağını süzdürün. Bu metot sayesinde patateslerinizin hem içleri pişecek hem de dış tarafında kıtır bir kabuk oluşacaktır.

Bu üç yöntemle çıtır çıtır patates kızartması yapmak mümkündür.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN