Diyet yapanlar gece gündüz yesin! Bu tatlı bir kilo bile aldırmıyor: İşte muhteşem ballı yulaflı elmalı tatlı tarifi

Diyet yapanlar gece gündüz yesin! Bu tatlı bir kilo bile aldırmıyor: İşte muhteşem ballı yulaflı elmalı tatlı tarifi

Sağlıklı beslenme yolculuğunuzda tatlı ihtiyacınızı karşılarken aynı zamanda doyurucu ve sağlıklı bir alternatif sunan ballı yulaflı elmalı tatlı favoriniz olmaya aday. Bu tatlıyı özellikle diyet yapanlar gece gündüz yiyorlar

Tabağınızı tatlandıracak, sağlıklı ve besleyici bir tatlı tarifi ile karşınızdayım! Ballı yulaflı elmalı tatlı, hem lezzetiyle hem de içeriğiyle diyet yapanlar için harika bir seçenek sunuyor. Bu tarif, sağlıklı beslenmeyi seven herkesin beğenisini kazanacak.

MALZEMELER

3 adet kırmızı elma

2 çorba kaşığı tereyağı

1 çorba kaşığı toz tarçın

Yarım paket yulaf ezmesi

1 avuç ceviz

6 tatlı kaşığı süzme yoğurt

Üzeri için:

1 çorba kaşığı bal

1 çorba kaşığı Türk kahvesi

surekli-kampanyalar-1-gorsel-45-min.webp

YAPILIŞI

Fırını 200 derece alt üst fansız şekilde ayarlayın. 2 çorba kaşığı tereyağını oda ısınına getirin ve üzerine 1 çorba kaşığı toz tarçın ekleyip iyice karıştırın. 3 adet kırmızı elmayı ortadan ikiye bölün. Elmaların çekirdekli kısmını bir kaşık yardımı ile çıkartıp temizleyin. Elmalara tereyağlı tarçını her yerine eşit miktarda sürün. Elmaları fırın tepsisine ters bir şekilde yerleştirin. Fırın tepsisine yarım paket yulaf ezmesi ve 1 avuç parçalı ceviz ekleyip 20 dakika fırına verin. Arada yulaf ezmesi ve cevizleri karıştırın. Elmaları sunum tabağına oyuk yukarı bakacak şekilde yerleştirin. Elmaların üzerlerine 1’er tatlı kaşığı süzme yoğurt ekleyin. 1 çorba kaşığı balı gezdirerek tüm elmalara paylaştırın. En son 1 çorba kaşığı Türk kahvesini eleyerek elmalara son dokunuşu verin. En fit en lezzetli ballı yulaflı elma tatlısı hazır.

Afiyet olsun

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN