Eltinizi çatır çatır çatlatacak kek! Her yediğinde tarifi için yalvaracak, enfes

Eltinizi çatır çatır çatlatacak kek! Her yediğinde tarifi için yalvaracak, enfes

Gelin Tatlısı, Türk mutfağının vazgeçilmez tatlılarından biridir. Ev yapımı bu lezzet, sofralarınıza geleneksel bir dokunuş getirir. Misafirlerinizi şaşırtmak için bu tarifi deneyebilirsiniz.

Kaynananız bu tatlıyı yiyince bayılacak! Hem hafifi hem oldukça kolay. Gelin tatlısının püf noktasını öğrenince ustalara taş çıkaracaksınız.

img-9149.jpeg

Gelin Tatlısı için gereken malzemeler şunlar:

4 adet yumurta, 1 su bardağı un, 1 su bardağı toz şeker, 1 paket vanilya, 1 paket kabartma tozu, 1 litre süt, 3 yemek kaşığı un, 2 yemek kaşığı buğday nişastası, 1 su bardağı toz şeker, 1 paket vanilya, 1 paket krem şanti ve hindistan cevizi.

Tarife gelirsek, öncelikle yumurta ve şekeri derin bir kapta çırpın. Ardından un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek çırpmaya devam edin. Karışımı fırın tepsisine dökün ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında 30 dakika pişirin. Kek piştikten sonra soğuması için kenara alın.

Diğer taraftan muhallebi için süt, şeker, un ve nişastayı bir tencerede karıştırın ve ocağa alın. Karışım kaynayıp kıvam alana kadar karıştırarak pişirin. Muhallebi hazır olduğunda ocaktan alın ve ılıyınca üzerine toz krem şanti ekleyerek mikserle çırpın.

Kekinizi 2,5 su bardağı soğuk süt ile ıslatın ve üzerine muhallebiyi dökün. Düzgün bir şekilde yayın. Son olarak tatlıyı hindistan cevizi ile kaplayın ve buzdolabında dinlendirin. Bir gece bekletirseniz daha lezzetli olacaktır.

Gelin Tatlısı yapmanın püf noktası, tam ölçülü kek ve kremada yatar. Ayrıca tatlıyı bir gece bekletirseniz daha da lezzetli olacaktır.

Bu tarifle evinizde Gelin Tatlısı yapabilir ve misafirlerinize özel bir lezzet sunabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun!

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN