Hamuru anından mayalatan püf noktası! Meğer yanlış yapıyormuşuz

Hamuru anından mayalatan püf noktası! Meğer yanlış yapıyormuşuz

Aşçılar, hamur mayalarken bu yöntemleri uygulayarak kafalarının rahat ettiğini söylüyorlar. Evde yapılan birçok hamur işinin temel adımı olan hamur mayalama aslında düşünüldüğü kadar zor bir süreç değildir. İşte doğru hamur mayalamanın püf noktası

. Hamurun doğru şekilde mayalanması, hem lezzetini hem de hacmini etkileyen önemli bir adımdır. Evde pratik bir şekilde hamur mayalamak için birkaç farklı yöntem deneyebilirsiniz.

HAMUR MAYALAMA YÖNTEMİ

Hamur mayalarken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır. İlk olarak, kullanacağınız maya seçimi önemlidir. Yaş veya kuru maya tercih edebilirsiniz. Hangisini seçerseniz seçin, mayayı bir çay kaşığı kadar şeker ve bir bardak ılık sıvı yağ, süt veya suyla karıştırarak on beş dakika bekletmek hamurun daha iyi mayalanmasını sağlar.

Hamura tuz eklerken, tuzun mayaya temas etmemesine dikkat etmek de önemlidir. Hamurun içine un, sıvı yağ, maya, süt, yoğurt gibi çeşitli malzemeler ekleyerek yoğurun. Hamur istenilen kıvama geldikten sonra derin bir kaba alarak üzerini örterek yarım saat veya bir saat ılık bir ortamda bekletin. Bu bekletme sürecinde hamur kabaracak ve mayalanmış olacaktır.

Kuru maya, toz haline getirilmiş ve paketlenmiş bir maya çeşididir. Marketlerde kapalı paketler içinde satılan kuru maya, pratik bir ürün olup hamur mayalamak için tercih edilebilir. Kuru maya ile hamur yapmak için öncelikle kuru maya karışımı hazırlanmalıdır. Kullanacağınız kuru maya miktarına göre şeker, su ve süt ekleyerek karışımı oluşturun. Kullanacağınız kuru maya miktarının yarısı kadar şeker ekleyin ve su veya süt miktarını kullanacağınız kuru maya miktarının üç katı olarak ayarlayın. Bu sıvı karışımın sıcaklığı yaklaşık 40 derece olmalıdır. Kuru maya, su veya süt ve şeker karışımı ayrı bir kapta bir süre bekletildikten sonra hamurun diğer malzemeleriyle yoğrulur ve son olarak kuru maya karışımı eklenerek tekrar yoğrulur. Bu şekilde kuru maya ile hamur hazırlanmış olur.

MAYALI HAMUR YAPARKEN AKLINIZDA BULUNMASI GEREKEN PÜF NOKTALAR

Mayalı hamur yapımında dikkat etmeniz gereken bazı püf noktalar bulunmaktadır. İlk olarak, mayanın şeker ve süt ile bekletilmesi hamurun daha yumuşak ve lezzetli olmasını sağlar. Bu sayede diğer ürünler de daha lezzetli olacaktır. Standart ölçüler kullanarak çok amaçlı bir hamur elde edebilirsiniz. Örneğin, bir su bardağı ılık su, bir su bardağı ılık süt, bir adet yumurta, bir paket kuru maya veya yaş maya, bir buçuk tatlı kaşığı tuz, bir çay bardağı sıvı yağ, iki yemek kaşığı şeker, altı su bardağı un ile güzel bir mayalı hamur yapabilirsiniz. Mayalı hamurdan pek çok lezzetli ürün elde edebilirsiniz, bu nedenle yapım aşamasında dikkatli olmak önemlidir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN