İftar sofranızı bu menü ile renklendirin! İşte 21 .gün için iftar menüsü

İftar sofranızı bu menü ile renklendirin! İşte 21 .gün için iftar menüsü

Her akşam özellikle kadınların ortak sorunu olan ''Akşama ne pişirsem'' sorusuna son vermeye geldik. İddia ediyoruz. Bizim menülerimizle ev halkınızdan ve misafirlerinizden tam not alacaksınız...

Ramazan ayı geldi gelecek diye beklerken su misali orucun 20 gününü geride bıraktık bile. Hanımların günlük ortak düşüncesi ''Akşama ne pişirsem'' sorusuna son vermeye geldik. Birbirinden lezzetli ve çeşitli menülerimizle size kolaylık sağlıyoruz. Mutlaka menünüze karar vermeden önce bizim iftar menülerimizi dikkate almalısınız. İşte 21. gün için iftar menüsü...

KREMALI MANTAR ÇORBASI

MALZEMELER

400 gram mantar

1 adet orta boy kuru soğan

2 yemek kaşığı un

1 paket sıvı krema

3 yemek kaşığı sıvı yağ

1 yemek kaşığı tereyağı

Tuz

Karabiber

1 tutam taze maydanoz

4 su bardağı oda sıcaklığında su

YAPILIŞI

Mantarları güzelce yıkayalım ve saplarını çıkarıp küp küp doğrayalım. Sıvı yağ ve tereyağı tencereye koyalım. Yağ ısınınca ince ince doğradığımız soğanı ekleyelim ve kavuralım. Üzerine doğradığımız mantarları da ilave edelim. Mantarlar suyunu salıp çekene kadar kavuralım. Daha sonra, unu ekleyip, unun kokusu çıkınca kremayı ekleyelim. Üzerine suyunu da ekleyip orta ateşte kaynamaya başlayana kadar karıştırarak pişirin.

5e1d775bc9de3d081888d5e3.webp

YUDUM YUDUM SICACIK ÇORBA İÇİNİZİ ISITACAK

Kaynayan çorbamızın altını kısıp 10 dakika daha kaynatalım. En son çorbamıza tuz, karabiberi ekleyelim. Servis yapacağımız zaman ince ince doğradığımız maydanozları da ekleyelim. Çorbamız hazır. Sıcak sıcak servis edelim.

PEYNİRLİ ÇITIR BÖREK

MALZEMELER

4 adet yufka

1 çay bardağı sıvıyağ

2 yemek kaşığı un

1 yemek kaşığı sirke

İçine koymak için:

Peynir

YAPILIŞI

Tezgahımızın üzerine yufkamızı hiç bölmeden güzelce yayalım. Bir kapta sıvıyağı, unu ve sirkeyi karıştıralım. Bu karışımdan fırça yardımı ile yufkamızın üzerine sürelim. Her yerini bu karışımla kapladığımız yufkanın üzerine ikinci yufkayı da serelim. İkinci kat yufkamızın da her tarafına bu karışımdan sürelim.

peynirli-citir-borek-1920-1200x900.webp

Yufkamızı 16 eşit parçaya bölelim. Üzerine peynirden koyup, böreklerimizi saralım. Üzerine yumurta sarısı ve susam ekleyip önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 35 dakika pişirelim.

ANNE KÖFTESİ

MALZEMELER

500 gram orta yağlı kuzu kıyma

1 kuru soğan

1 yumurta

3 yemek kaşığı galeta unu

3 diş sarımsak

5 yemek kaşığı su

1 çay kaşığı karbonat

Pul biber

Kırmızı toz biber

Karabiber

Kimyon

Kekik

Tuz

Kızartmak için sıvıyağ

YAPILIŞI

Öncelikle karıştırma kabımıza kıymamızı alıp içine galeta ununu koyalım. Üzerine suyu ekleyelim ve yoğuralım. Bu işlem galeta ununun şişmesini sağlayacak. Daha sonra yumurtayı, rendenin ince kısmıyla rendelediğimiz soğanı, havanda ezdiğimiz sarımsakları ve karbonatı ekleyelim ve yoğurmaya devam edelim. Sırasıyla pul biberi, kırmızı toz biberi, kimyonu, karabiberi, kekiği, tuzu ekleyelim, son kez yoğuralım ve şekil verelim.

2825780-810x458.jpg

ANNE KÖFTESİNE DOYUM OLMAZ

Kabımızın ağzını streç filmle kapatıp buzdolabında 2 saat dinlenmeye bırakalım. Dinlenen köfteleri kızgın yağda kızartalım.

AĞLAYAN KEK

MALZEMELER

Keki için:

4 adet yumurta

1 su bardağı şeker

1 yemek kaşığı sıvı yağ

2 yemek kaşığı süt

3 yemek kaşığı kakao

1, 5 su bardağı un

1 paket Kabartma tozu

Keki ıslatmak için:

2 su bardağı süt

Sosu İçin:

1 paket çikolata sosu

2 su bardağı süt

Üzeri için:

1 poşet krem şanti

1 su bardağı soğuk süt

YAPILIŞI

Karıştırma kabında yumurta ve şekeri iyice çırpalım. Üzerine sıvıyağı, sütü, kakaoyu koyu karıştıralım. Son olarak üzerine unu ve kabartma tozunu ekleyip karıştıralım. Yağlanmış fırın kabına kek harcını dökerek 180 derecelik fırında yaklaşık 30 dakika pişirelim. İlk sıcağı çıkan keki kürdan ile delikler açalım ve 2 su bardağı sütü üzerine gezdirelim.

aglayan-pasta-3-tarifi.webp

AĞLAYAN KEK ÇAYINIZIN YANINA ÇOK İYİ GİDECEK

Ayrı bir kabın içinde sütü ve krem şantiyi çırpalım. Kekin üzerine sürelim. Çikolata sosunu hazırlayıp ve soğutup krem şantinin üzerine dökelim. 2 saat dinlendirdikten sonra dilimleyip, servis yapalım.

AFİYET OLSUN...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN