İftara ne pişirsem diye kara kara düşünmeyin! İşte 20. gün için iftar menüsü

İftara ne pişirsem diye kara kara düşünmeyin! İşte 20. gün için iftar menüsü

Akşama ne pişirsem diye düşünenler mutlaka iftar menümüze göz atmalısınız. Birbirinden lezzetli ve doyurucu tariflerimizle iftar sofranızı starı siz olacaksınız. İşte 20. gün için iftar menüsü şöyle;

İftar sofralarında çoluk çocuk sevdiklerimizle toplanıp, beraber iftar yapmanın manevi huzuru paha biçilemez. İftar davet sofralarında menüye karar vermekte oldukça zor. Sizin için özenerek hazırladığımız iftar menülerimizden fikir alabilir, misafirlerinizden tam not alabilirsiniz. İşte 20. gün için iftar menüsü;

SÜTLÜ PATATES ÇORBASI

MALZEMELER

2 adet orta boy patates

1 su bardağı süt

1.5 yemek kaşığı un

2 yemek kaşığı sıvıyağ

Tuz

Sosu için

2 yemek kaşığı sıvıyağ

Nane

YAPILIŞI

Öncelikle patateslerimizi soyalım ve yıkayalım. Zar büyüklüğünde küp küp keselim. Üzerine su ekleyip kaynamaya bırakalım. Derin bir tencereye sıvıyağı ve unu ekleyip kavuralım. Unun kokusu çıkınca üzerine sütü ekleyelim. Diğer tenceredeki haşladığımız patatesleri suyuyla beraber tencereye ekleyelim. Üzerine sıcak suyu ekleyelim. Kaynayınca tuzunu ekleyelim.

maxresdefault.jpg

DUMANI ÜSTÜNDE SICACIK ÇORBA

Sütlü ve yoğurtlu çorbalarda, çorbanın kesilmemesi için çorba kaynadıktan sonra tuzu eklenir. Sos tenceresinde sıvıyağ ve nane kızdırılır, çorbanın üzerine gezdirilir.

TAS KEBABI

MALZEMELER

500 gram kuşbaşı et

1 adet soğan

2 adet domates

3 adet sivri biber

3 adet patates

1 yemek kaşığı salça

2 diş sarımsak

2, 5 su bardağı sıcak su

Karabiber, kırmızı toz biber, tuz, sıvı yağ

Patatesleri kızartmak için:

Sıvıyağ

YAPILIŞI

Damakları çatlatan efsane lezzet lokanta usulü tas kebabı tarifimize öncelikle etlerimizi kuşbaşı olarak doğrayalım. Etlerimizi düdüklü tencereye alalım ve üzerine 4 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyip içine su koymadan havası çıktıktan sonra 15 dakika pişirelim. Etler suyunu bırakıp çekene kadar pişirelim. Diğer taraftan soğanı ve biberleri yemeklik doğrayıp sıvı yağda kavuralım, doğranmış sarımsak ve domatesleri de ekleyip iyice kavuralım. Üzerine salça, kırmızı toz biber, karabiber ve tuzunu da ekleyip sıcak su ilave edelim.

tas-kebabi-tarifi.webp

AMAN PARMAKLARINIZI YEMEYİN

Kaynayan salçalı suyun içine pişen etleri ekleyip 10 dakika daha bu şekilde pişirelim. Şimdi de tas kebabı için kullanacağımız patatesleri soyup küp küp dilimleyelim. Kızartma tavasına veya tenceresine sıvıyağ koyup, yağın kızmasını bekleyelim. Kızgın yağda patateslerimizi kızartalım. Kızaran patatesleri servis tabağına alalım. Üzerine pişmiş sulu etten koyup karıştırarak servis yapalım.

NOHUTLU PİRİNÇ PİLAVI

MALZEMELER

1 su bardağı haşlanmış nohut

2 su bardağı pirinç

4 su bardağı tavuk suyu

1 yemek kaşığı tereyağı

Sıvıyağ

Tuz

YAPILIŞI

Nohutlu pilavımızı yapmadan önce geceden nohutları ılık su ile ıslatın. Gündüz olunca nohutlarınızı düdüklü tencerede haşlayın. Dilerseniz nohutu fazla haşlayıp, buzluğunuza da atabilirsiniz. Böylece ihtiyacınız olan her an çıkarıp kullanabilirsiniz. Pilav tenceresine tereyağı ve sıvıyağı alalım. Isınınca iyice yıkayıp süzdüğümüz pirinçleri ekleyelim ve kavuralım. Pirinçleri kavururken tuzunu atarsanız pirinçleriniz kırılmayacaktır.

nohutlu-pilav-28.jpg

MİS KOKULU NOHUTLU PİRİNÇ PİLAVI

Tane tane kavrulan pirinçlerin üzerine tavuk suyunu ve haşlanmış nohutları ekleyelim. Tüm suyunu çekince altını kapatıp üzerine havlu kağıt serip tencerenin kapağını kapatalım.

MUHALLEBİLİ KADAYIF TATLISI

MALZEMELER

300-350 g kadar tel kadayıf

3 yemek kaşığı tereyağı

5 yemek kaşığı toz şeker

1,5 su bardağı dövülmüş ceviz

Muhallebisi için:

1 litre süt

4 yemek kaşığı un

3 yemek kaşığı mısır nişastası

1 su bardağı toz şeker

1 paket vanilya

1 adet yumurta sarısı

1 paket sıvı krema (200ml)

YAPILIŞI

Damakları çatlatan efsane muhallebili kadayıf tatlısını yapmaya öncelikle kadayıflarımızı yapışmaz tavada kavurarak başlayalım. Dilerseniz bazı marketlerden hazır kavrulmuş kadayıf da alabilirsiniz. kavrulmuş kadayıfın içine tereyağını, şekeri ekleyip bir tur karıştıralım. Son olarak üzerine cevizleri de ekleyip ocaktan alalım. Şimdi de tatlımızın muhallebisini hazırlayalım. Bunun için süt, un, mısır nişastası, toz şeker, yumurta sarısını alıp karıştırarak pişirelim. Muhallebi kaynadıktan 3 dakika kadar sonra ocaktan alarak 10-15 dk. soğumaya bırakalım.

821x464-muhallebili-kadayif-tarifi-muhallebili-kadayif-nasil-yapilir-malzemeleri-nelerdir-1634719940606.jpg

BU TATLI FAVORİNİZ OLACAK

Daha sonra üzerine vanilya ve sıvı kremayı ilave edelim ve mikser yardımı ile pürüzsüz bir görüntü alana kadar 4-5 dakika boyunca çırpalım. Hazırladığımız krema ve kadayıfı tepsiye yerleştirelim Yaklaşık 30cm çapında bir borcama kızartmış olduğumuz kadayıfların yarısını dökelim ve borcamın tabanına güzelce yayalım. Üzerine hazırladığımız kremayı dökelim ve en üste kalan kadayıfları serpelim. Dilerseniz bu tarifi tek porsiyonluk kase yada kuplarda da yapabilirsiniz. Tatlımızı soğumaya bırakalım. Tatlı oda ısısında ılındıktan sonra buzdolabına kaldıralım. Buzdolabından 3-4 saat kadar dinlendirdikten sonra servis edelim.

AFİYET OLSUN...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN