Instagram, Whatsapp bu tarifi konuşuyor! Çıtırtısı Şam'dan duyulan talaş böreği tarifi: Parmaklarınızı bile yedirecek

Instagram, Whatsapp bu tarifi konuşuyor! Çıtırtısı Şam'dan duyulan talaş böreği tarifi: Parmaklarınızı bile yedirecek

Tabaklara lezzetli bir lezzet sunan talaş böreği tarifi, özellikle pratikliği ve nefis tadıyla sofraların vazgeçilmezi haline geliyor. Bu tarif, lezzet arayanların ve pratik çözümler arayanların favorisi olmaya aday! İşte tün Instagram ve Whatsapp' ın konuştuğu talaş böreği tarifi...

Türk mutfağının eşsiz lezzetlerinden biri olan börekler, özellikle evlerde sıklıkla tercih edilen, geleneksel bir lezzettir. Bu lezzetlerden biri de adeta bir şölen sunan, yufka ve iç harcıyla damakları şenlendiren Talaş Böreği! Evde kolayca hazırlanabilir, aynı zamanda misafir sofralarınızı taçlandırabilecek bu nefis börek tarifi, lezzet arayışında olan herkesin favorisi olmaya aday. İşte bu lezzetin ayrıntılı tarifi şöyle...

MALZEMELER

3 adet yufka

İçi için:

1 kavanoz garnitür

1 adet tavuk göğsü

2 yemek kaşığı sıvı yağ

Tuz, pul biber, karabiber

Sosu için:

100 gram eritilmiş tereyağı veya margarin

Yarım su bardağı ılık su

Üzeri için:

Yumurta sarısı

Susam, çörekotu

talas-boregi-milfoylu1.jpg

YAPILIŞI

  • Tavuk etini küçük küçük doğrayın, 2 yemek kaşığı sıvı yağda kavurun, garnitürle beraber karıştırın. Tuz ve baharatlarını atın. Tavada yağı eritip ılık suyu ekleyin.
  • Yufkayı serip bu yağlı sostan her tarafa sürün.
  • Yufkaların yanlarını içe doğru kapatıp tekrar sostan sürün, karşı kenarları da kapatıp büyük kare şekline getirip 4’e bölerek 4 adet küçük kareler yapılır.
  • İç malzemeyi koyup mektup şeklinde kapatılıp kapatılan taraf alta gelecek şekilde tepsiye dizilir.
  • Diğer yufkalarda aynı şekilde yapılıp üzerine yumurta sarısı sürüp susam, çörek otu atarak 180°fırında üzeri kızarana pişirilir.
  • Sıcak olarak servis yapılır.

AFİYET OLSUN...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN