İrmik helvasının dağılmasını önleyen püf noktası! Antepliler böyle yapıyor

İrmik helvasının dağılmasını önleyen püf noktası! Antepliler böyle yapıyor

Türk mutfağının sevilen tatlılarından biri olan irmik helvası, tereyağı, irmik ve şekerin bir araya gelmesiyle oluşan enfes bir lezzettir. Baharatlarla tatlandırılan ve üzerine çeşitli kuruyemişler serpilen bu tatlı, yanında sıcak ya da soğuk süt ile mükemmel bir ikili oluşturur..

İRMİK HELVASI İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

Tereyağı: 3 yemek kaşığı

Şeker: 1 su bardağı

İrmik: 2 su bardağı

Su: 1 su bardağı

Süt: 1 su bardağı

Çam fıstığı: İsteğe göre yarım su bardağı

İRMİK HELVASININ YAPILIŞI

Bir tencerede 3 yemek kaşığı tereyağını eritin ve içerisine çam fıstığını ekleyerek kavurun. Fıstıkların kavrulmasının ardından irmiği tencereye ekleyin ve kısık ateşte 20 dakika boyunca kavurun. Bir kapta 1 bardak su, 1 bardak süt ve 1 bardak şekeri karıştırın ve kısık ateşte kaynamaya bırakın. İrmik kavrulduktan sonra sıcak şerbet karışımını yavaş yavaş tencereye ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Helvayı kısık ateşte 8-10 dakika daha pişirin. Ardından tencerenin kapağını kapatın ve helvanın demlenmesini sağlayın. Demlendikten sonra servis tabağına alın ve üzerine isteğe bağlı olarak tarçın serpin.

DONDURMALI İRMİK HELVASI VERSİYONU

İrmik helvasını bir adım öteye taşımak için, dondurma ekleyebilirsiniz. Servis yaparken, bir kaseye bir miktar helva koyun, üzerine bir yemek kaşığı dondurma ekleyin ve tekrar helva ile kaplayın. Kasenin üzerine bir tabak kapatın ve ters çevirerek helvayı tabağa alın. Bu işlemi yaparken, helvanın kaseye yapışmaması için kaseyi önceden suyla çalkalayabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN