Kabına sığmayan kekin püf noktası! Yumurtayı böyle koyun pamuk gibi olacak

Kabına sığmayan kekin püf noktası! Yumurtayı böyle koyun pamuk gibi olacak

Kekiniz kabarmıyor mu? Size bunun püf noktasını veriyoruz. Kekiniz bu yöntemle kabına sığmayacak. Yumurtayı bu şekil ekleyin kekiniz balon gibi şişecek. İşte kabına sığmayan dağ gibi kabaran kekin sırrı

Çayın yanına anında hazırlanan kek tarifi ile işin inceliğini öğreneceksiniz. Kekiniz eğer kabarıyorsa bu hataları yapıyorsunuz demektir. İşte kek yaparken dikkat edilmesi gereken detaylar

img-9147.jpeg

KEKİN KABARMASINI ENGELLEYEN YANLIŞLAR

1. Yetersiz Kabartma Tozu Kullanımı: Kekin kabarmasını sağlayan en önemli faktör kabartma tozudur. Eğer yeterince kabartma tozu kullanılmazsa veya kabartma tozu tazeliğini kaybetmişse kek kabarmayabilir.
2. Yanlış Un Kullanımı: Kek yapımında kullanılan unun cinsi ve kalitesi de kekin kabarmasını etkileyen faktörlerden biridir. Özellikle kek unu kullanılması önerilir.
3. Fırın Isısının Düşük Olması: Kekin kabarması için gerekli olan bir diğer önemli faktör de fırın ısısıdır. Fırın ısısı düşük olursa kek yeterince kabarmayabilir.
4. Malzemelerin Yeterince Çırpılmaması: Kek malzemelerinin yeterince çırpılmaması da kekin kabarmasını engelleyen hatalardan biridir. Malzemelerin iyice karışması ve hava kabarcıklarının oluşması kekin kabarmasını sağlar.
5. Yumurtaların Soğuk Kullanılması: Yumurtaların oda sıcaklığında olması gerekmektedir. Soğuk yumurta kullanmak kekin düzgün kabarmasını engeller.
6. Şeker ve Yağın İyi Karıştırılmaması: Şeker ve yağın iyi bir şekilde karıştırılmaması da kekin kabarmasını engeller. Bu iki malzeme, kekin kabarmasını sağlayan hava kabarcıklarını oluşturur.
7. Fırın Kapısının Sık Açılıp Kapatılması: Kekin kabarmasını sağlamak için fırın kapısının sık açılıp kapatılmaması gerekir. Fırın kapısının sık açılıp kapatılması fırın ısısını düşürür ve bu da kekin kabarmasını engeller.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN