Kırmızı ete 1 bardak bundan koyun bekletin! Yumuşacık lokum gibi oluyor

Kırmızı ete 1 bardak bundan koyun bekletin! Yumuşacık lokum gibi oluyor

Kırmızı etin lezzetini artırmak ve lokum gibi yumuşak bir kıvam elde etmek için marinasyon işlemi oldukça önemlidir. Bu işlem, etin içerisinde bulunan ve lezzetini engelleyen sinir kısımlarını yumuşatarak etin daha hoş bir tat almasını sağlar. Bunun için sadece 1 bardak süte ihtiyacını var

Marinasyon işlemi için genellikle salça, zeytinyağı, süt, yoğurt, soğan, sarımsak ve çeşitli baharatlar kullanılır. Ayrıca, etin daha yumuşak olması için belirli bir süre bu karışımın içerisinde bekletilmesi gerekmektedir.

Kırmızı etin süt ile marinasyonu da oldukça popüler bir yöntemdir. Yarım kilo biftek, yarım su bardağı süt, soğan, kekik, karabiber, zeytinyağı ve salça kullanarak bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

img-0107.webp

Biftek öncelikle bir kaba alınır ve üzerine süt, kekik, karabiber, zeytin yağı ve doğranmış soğan eklenir. Bu karışımın içerisinde en az iki saat bekletilen et, süt sayesinde yumuşak bir kıvama gelir. Daha sonra eti mühürlemek için önceden ısıtılmış bir tavada pişirebilirsiniz.

Eğer etin daha da yumuşak olmasını isterseniz, salçayı sıcak suyla karıştırıp düdüklü tencerede de pişirebilirsiniz. Bu sayede etiniz hem lezzetli hem de yumuşacık olacaktır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN